Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 receptů na nejlepší knedlíčky do polévek: Na sváteční příležitosti se hodí kvasnicové, vajíčkové, kuskusové i játrové
Zdroj: Top recepty

Jak připravit nejlepší knedlíčky do polévky? Vyzkoušejte je podle oblíbených receptů našich čtenářů. Základem mohou být kvasnice, smažená vajíčka, brambory, strouhaný sýr, játra nebo kuskus.

Ačkoliv je základ knedlíčků různý, postup jejich přípravy je velmi podobný. Stejně tak jsou podobné suroviny, které k základu přidáme. Knedlíčky vždy zavařujeme do vroucí polévky. Na talíři polévku zdobíme nasekanou naťovou petrželkou.

1. místo

Drožďové knedlíčky jsou chutnou a oblíbenou variantou. Základem jsou na tuku osmažené kvasnice, které po vychladnutí dochutíme kořením, osolíme, přidáme vejce a zahustíme strouhankou. Uvaříme v polévce. Syrové knedlíčky si můžeme také zmrazit do zásoby a odebírat podle potřeby, vaříme je hned po vytažení z mrazničky.

2. místo

Játra rozmixujeme, přidáme majoránku, vejce, trochu strouhanky a hladké mouky, česnek na ochucení, případně jemně nakrájenou cibuli, sůl a pepř. Vytvoříme knedlíčky, vkládáme je do vroucí polévky a povaříme.

3. místo

Oloupané syrové brambory najemno nastrouháme, smícháme s trochou hrubé mouky a přidáme vajíčko. Ochutíme majoránkou, nasekaným libečkem, vegetou a pepřem. Těsto připomíná bramborákové, tvoříme z něho malé kuličky, které vložíme do vroucí polévky a uvaříme. 

4. místo

Bramborové knedlíčky vytvoříme z předem uvařených brambor, které nastrouháme najemno, přidáme k nim vejce, česnek, sůl, majoránku a strouhanku. Tvoříme knedlíčky, které zavaříme do polévky.

5. místo

Tyto knedlíčky se připravují z vinné klobásy, ke které přidáme vejce, muškátový květ, prolisovaný česnek a strouhanku. Vytvarujeme knedlíčky, které zavaříme ve vroucí polévce. 

6. místo

Základem knedlíčků je podle návodu připravený kuskus, po zchladnutí do něj přimícháme vejce, nakrájenou petrželku, osolíme a doplníme strouhankou tak, aby se daly tvořit knedlíčky. Zaváříme do vroucí polévky. 

7. místo

Nadrobno nakrájený rohlík navlhčíme mlékem a vejcem, přidáme najemno nastrouhaný sýr, nastrouhanou mrkev, nakrájenou pažitku a osmaženou strouhanku. Ochutíme a zahustíme strouhankou. Tvoříme knedlíčky, které zaváříme do vroucí polévky.

 

Na závěr pro vás máme bonus - recept s názorným videem, které ukáže, jak uvařit knedlíčky z míchaných vajíček. Při vaření knedlíčků, které chystáme poprvé, se vyplatí nejprve uvařit jeden zkušební. V případě, že by se rozpadal, přidáme do těsta trochu strouhanky.

 

 

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli