Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 nejlepších receptů na kuře s nádivkou: Proměňte obyčejné kuře na slavnostní pokrm díky skvělé nádivce
Zdroj: Toprecepty-Jana Zatloukalová, maris, Eliza

Jak připravit kuře s nádivkou, aniž by bylo vysušené a nádivka nedochucená? Takto připravené kuře zůstane dokonale šťavnaté a my pro vás máme ty nejlépe hodnocené a vyzkoušené recepty, díky kterým se vám vše povede hned napoprvé.

Kuře s nádivkou už nebude nedostižným kuchařským dílem. Máme pro vás výběr těch nejlepších receptů. Základem je dobře dochucená nádivka, která nasaje šťávu z masa a chutě se tak zcela propojí. Po upečení maso zůstane šťavnaté s křupavou kůrkou a vláčnou nádivkou

1. místo

Kuřecí stehna ušetří práci s porcováním a zkrátí čas pečení. Podle tohoto receptu připravíme nádivku s vyškvařenou slaninou, která voní rozmarýnem, tymiánem a muškátovým oříškem. Kuřecí stehna plníme nádivkou pod kůži a pečeme dokřupava přibližně 1,5 hodiny. 

2. místo

Nádivku nemusíme dávat vždy přímo do kuřete. Lze ji péct také v pekáčku vedle masa, kde nasaje šťávu a zůstane vláčná. Navíc ji dodáme vůni přidáním uzeného masa. Nádivku společně s masem pečeme hodinu zakryté alobalem, a poté dopečeme dozlatova. Maso odpadá od kosti. 

3. místo

Podobně jako v předchozím receptu budeme péct nádivku vedle kuřecího masa. Ovšem tentokrát ji připravíme ještě nadýchanější přidáním sněhu z bílků. Nesmí také chybět petrželka, slanina a muškátový oříšek. Do pekáčku k masu ji přidáme ke konci pečení na posledních 25 minut. 

4. místo

Kuře částečně vykostíme, ale neporcujeme na jednotlivé díly, budeme totiž plnit nádivkou. Vznikne nám skelet, který můžeme využít na kuřecí vývar. Nádivku připravíme nadýchanou se sněhem a žampiony. Navršíme ji na kuře a pomocí párátek a motouzu kuře sešněrujeme, aby neunikala šťáva. 

5. místo

Pro milovníky hlívy ústřičné je tento recept to pravé. Hlívu přidáme pod maso do pekáčku i do nádivky, kterou pečeme buď zvlášť, nebo ji dáme dovnitř celého kuřete. Kuře okořeníme jen solí a kmínem, chutě se prolnou a víc není třeba. 

6. místo

Kdo by nemiloval bramboráky vonící majoránkou a česnekem. Spojení s kuřetem a druhou rychlou nádivkou z rohlíků, mléka, vajec a slaniny je jednoduše vynikající. Obě nádivky dáme na dno pekáče a na ně položíme okořeněné kuřecí maso kůží dolů. Pečeme alespoň jednu hodinu. 
Houby v nádivce dělají doslova divy. V posledním receptu použijeme žampiony, které dáme přímo jako výplň kuřete. Poté si připravíme marinádu a necháme kuře hodinu odležet. Připravíme si nádivku z kuřecích jater a dáme ji okolo kuřete do pekáče. Pečeme alespoň hodinu a půl a podáváme s okurkovým salátem. 

Kuře s nádivkou se skvěle hodí na jakoukoli slavnostní příležitost, nebo jako pohoštění pro vaše nejbližší. A aby jídlo nechybělo, máme pro vás ještě jeden recept navíc, a s jeho přípravou vám pomůže názorné video. Nádivka voní ořechy a část přebytku využijeme jako chutné slaninové válečky

Komentáře

Další tipy a triky