Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 nejlepších receptů na cheesecake: Na své si přijdou milovníci pečených a nepečených dezertů, ovoce i čokolády
Zdroj: Toprecepty-lemarti, EvaCH, Vimeo

Cheesecake je u nás čím dál více oblíbenější. A není se čemu divit, má spoustu variací a díky tomu si připravíme cheesecake přímo podle naší chuti. Na přípravu je tento dezert velmi snadný a vzhledem i chutí vás jistě okouzlí.

Cheesecake je lahodný řecký dezert, který je v dnešní době rozšířený po celém světě. Nejoblíbenější je během letních měsíců, kdy jej můžeme vychladit a ozdobit sezónním ovocem. Základ tvoří máslové sušenky, na které navrstvíme sladkou náplň z krémového sýru, nejčastěji typ Philadelphie nebo mascarpone. Připravit můžeme pečený cheesecake, ale stejně tak si pochutnáme i na nepečené variantě tohoto dezertu. A rozhodně nemusí být jen s ovocem, velmi oblíbené jsou také varianty s čokoládous citrusy nebo s karamelem

1. místo

Vyzkoušejte výborný a snadný recept na pravý cheesecake, který můžeme ozdobit třeba čerstvými jahodami. Nejdříve si připravíme dortovou formu, kterou vyložíme pečicím papírem a vymažeme tukem. Na dno formy dáme podrcené sušenky se změklým máslem a na ně navrstvíme náplň z krémového sýru a zakysané smetany. Upečeme a po vychladnutí zdobíme smetanou a ovocem. 

2. místo

Patříte k milovníkům kokosových dezertů? Vyzkoušejte náš recept na kokosový cheesecake. Základ tvoří kakaové sušenky s máslem, na které nalijeme krém z tvarohu a strouhaného kokosu. Během pečení troubu neotvíráme. Nejlépe chutná vychlazený na druhý den. 

3. místo

Tento nepečený cheesecake svou chutí přinese stejně lahodný zážitek, jako cheesecake pečený. Podrcené sušenky spojíme s máslem a pro vůni trochou rumu. Krém tvoří mascarpone, šlehačka, tvaroh a rozpuštěná bílá čokoláda. Cheesecake necháme ztuhnout do druhého dne a ozdobíme čerstvým nebo rozmixovaným ovocem. 

4. místo

Vláčná krémová náplň a sladkokyselé maliny, to jednoduše patří k sobě. Vyzkoušejte tento lahodný cheesecake se základem z čokoládových sušenek a mandlí. Náplň připravíme z krémových sýrů a bílé čokolády. Po upečení necháme vychladnout a ozdobíme malinovým želé

5. místo

Pro všechny milovníky čokolády přinášíme inspiraci na čokoládový cheesecake. Budeme potřebovat máslo a kakaové sušenky, ze kterých vytvoříme kompaktní hmotu, kterou vtlačíme do dortové formy. Dále rozpustíme hořkou čokoládu a smícháme ji s tvarohem a zakysanou smetanou. Vše upečeme, necháme vychladnout a polijeme čokoládovou polevou

6. místo

Na výborný a svěží nepečený cheesecake budeme potřebovat čerstvé limetky. Připravíme si sušenkový základ a náplň z tvarohu, šlehačky a limetkové šťávy i kůry. Aby náplň lépe ztuhla, použijeme agar nebo želatinu. Po ztuhnutí ozdobíme limetkovou kůrou. 

7. místo

Poslední borůvkový cheesecake je opravdu snadný a velmi chutný. Na základ z máslových sušenek si připravíme krém z Lučiny a citronové šťávy. Po upečení cheesecake potřeme zakysanou smetanou s cukrem a necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne. Koláč při servírování poléváme horkými borůvkami

Nepečený cheesecake z Lotus sušenek 

Lotus sušenky se často používají do sladkých nepečených moučníků, protože mají jedinečnou chuť připomínající karamel. Pokud si na těchto legendárních sušenkách také rádi pochutnáte, vyzkoušejte z nich připravit nepečený cheesecake, jehož základ i posypka jsou skvělé Lotus sušenky. Krém připravíme z tvarohu, cukru a citronové šťávy. Nejlépe chutná po odležení druhý den. 

Jak udělat Lotus cheesecake, můžete zhlédnout v našem video-návodu

A jaký cheesecake je nejoblíbenější u vás? Budeme rádi, když se s námi podělíte do komentářů. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky