Cheesecake je u nás čím dál více oblíbenější. A není se čemu divit, má spoustu variací a díky tomu si připravíme cheesecake přímo podle naší chuti. Na přípravu je tento dezert velmi snadný a vzhledem i chutí vás jistě okouzlí.
Cheesecake je lahodný řecký dezert, který je v dnešní době rozšířený po celém světě. Nejoblíbenější je během letních měsíců, kdy jej můžeme vychladit a ozdobit sezónním ovocem. Základ tvoří máslové sušenky, na které navrstvíme sladkou náplň z krémového sýru, nejčastěji typ Philadelphie nebo mascarpone. Připravit můžeme pečený cheesecake, ale stejně tak si pochutnáme i na nepečené variantě tohoto dezertu. A rozhodně nemusí být jen s ovocem, velmi oblíbené jsou také varianty s čokoládou, s citrusy nebo s karamelem.
Vyzkoušejte výborný a snadný recept na pravý cheesecake, který můžeme ozdobit třeba čerstvými jahodami. Nejdříve si připravíme dortovou formu, kterou vyložíme pečicím papírem a vymažeme tukem. Na dno formy dáme podrcené sušenky se změklým máslem a na ně navrstvíme náplň z krémového sýru a zakysané smetany. Upečeme a po vychladnutí zdobíme smetanou a ovocem.
Patříte k milovníkům kokosových dezertů? Vyzkoušejte náš recept na kokosový cheesecake. Základ tvoří kakaové sušenky s máslem, na které nalijeme krém z tvarohu a strouhaného kokosu. Během pečení troubu neotvíráme. Nejlépe chutná vychlazený na druhý den.
Tento nepečený cheesecake svou chutí přinese stejně lahodný zážitek, jako cheesecake pečený. Podrcené sušenky spojíme s máslem apro vůni trochou rumu. Krém tvoří mascarpone, šlehačka, tvaroh a rozpuštěná bílá čokoláda. Cheesecake necháme ztuhnout do druhého dne a ozdobíme čerstvým nebo rozmixovaným ovocem.
Vláčná krémová náplň a sladkokyselé maliny, to jednoduše patří k sobě. Vyzkoušejte tento lahodný cheesecake se základem z čokoládových sušenek a mandlí. Náplň připravíme z krémových sýrů a bílé čokolády. Po upečení necháme vychladnout a ozdobíme malinovým želé.
Pro všechny milovníky čokolády přinášíme inspiraci na čokoládový cheesecake. Budeme potřebovat máslo a kakaové sušenky, ze kterých vytvoříme kompaktní hmotu, kterou vtlačíme do dortové formy. Dále rozpustíme hořkou čokoládu a smícháme ji s tvarohem a zakysanou smetanou. Vše upečeme, necháme vychladnout a polijeme čokoládovou polevou.
Na výborný a svěží nepečený cheesecake budeme potřebovat čerstvé limetky. Připravíme si sušenkový základ a náplň z tvarohu, šlehačky a limetkové šťávy i kůry. Aby náplň lépe ztuhla, použijeme agar nebo želatinu. Po ztuhnutí ozdobíme limetkovou kůrou.
Poslední borůvkový cheesecake je opravdu snadný a velmi chutný. Na základ z máslových sušenek si připravíme krém z Lučiny a citronové šťávy. Po upečení cheesecake potřeme zakysanou smetanou s cukrem a necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne. Koláč při servírování poléváme horkými borůvkami.
Lotus sušenky se často používají do sladkých nepečených moučníků, protože mají jedinečnou chuť připomínající karamel. Pokud si na těchto legendárních sušenkách také rádi pochutnáte, vyzkoušejte z nich připravit nepečený cheesecake, jehož základ i posypka jsou skvělé Lotus sušenky. Krém připravíme z tvarohu, cukru a citronové šťávy. Nejlépe chutná po odležení druhý den.
Jak udělat Lotus cheesecake, můžete zhlédnout v našem video-návodu.
Komentáře