7 receptů na omáčky: Vyberte si tu nejlepší podle svého gusta
Výběr nejlepších receptů na báječné omáčky vás nadchne. Každá omáčka je zcela jiná a záleží na vás, které dáte přednost. Ať už si vyberete tradiční svíčkovou nebo jednoduchou sýrovou omáčku, máte se na co těšit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
- Svíčková na smetaně
- Koprová omáčka
- Rajská omáčka
- Boloňská omáčka (ragú à la bolognese)
- Expres kuře na paprice
- Těstoviny se sýrovou omáčkou
- Guláš - nejlepší!
1. místo
Mezi nejoblíbenější omáčky v naší kuchyni patří rozhodně svíčková. Pro její přípravu použijeme hovězí maso, kořenovou zeleninu a cibuli. Maso se peče přibližně 2 hodiny v troubě. Hotovou omáčku, zjemněnou smetanou, podáváme s houskovým nebo karlovarským knedlíkem.
2. místo
Koprovka je další oblíbenou omáčkou. Její příprava je poměrně svižná a za chvíli tuto dobrotu můžeme podávat. Výborná je s bramborem či knedlíkem a vařeným vejcem. Jemně smetanová chuť a vůně čerstvého kopru vás budou lákat k dalšímu přídavku.
3. místo
Rajská omáčka je skvělá z čerstvých rajčat, nejlépe domácích, ale stačí na ni použít jen konzervovaná rajčata, 100% rajčatovou šťávu nebo rajský protlak. Omáčku milují děti i dospělí. Typicky se podává s kouskem hovězího a s knedlíkem, výborně chutná s plněnou paprikou či s plátkem sekané.
4. místo
Boloňská omáčka je typickou součástí italské kuchyně, ale zdomácněla i u nás a prošla řadou obměn. Přesto se stále podává s těstovinami a jejím základem je maso, cibule a další zelenina. Její příprava je poměrně zdlouhavá, proto si ji můžeme uvařit ve větším množství a poté část zavařit na jindy.
5. místo
Rychle připravené kuře na paprice je žádanou dobrotou, která chutná dětem i dospělým. V omáčce se snoubí jemná chuť smetany a mleté sladké papriky. Podávat ji můžeme s knedlíkem, rýží či těstovinami.
6. místo
Pro milovníky sýrů je velkou lahodou pochutnat si na sýrové omáčce, na jejíž přípravu se používají různé druhy sýrů, např. Eidam a Niva jako v tomto receptu. Příprava je rychlá a omáčka se skvěle hodí k nokům či obyčejným těstovinám.
7. místo
Guláš z velkého množství cibule a kvalitního hovězího masa vás možná přinutí plakat při jeho přípravě, ale odměnou vám bude velká dobrota. Podávat ho můžete s těstovinami, knedlíkem, rýží či jen tak s chlebem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Komentáře