7 nejoblíbenějších receptů na sladká jídla s ovesnými vločkami: Zdravé a chutné dobroty potěší dospělé i děti
Ovesné vločky jsou zdravou potravinou, kterou je dobré zařazovat do jídelníčku. Ale nebojme se, i tak si pochutnáme. Recepty, ve kterých mají ovesné vločky hlavní roli, jsou totiž velmi oblíbené, a my se podíváme na ty nejlépe hodnocené.
Ovesné vločky jsou populárním základem jednoduchých kaší, přidáváme je do koláčů a tyčinek, připravujeme z nich muffiny a nákypy. Malé množství vloček obohatí různá těsta nejen o novou chuť, ale také o živiny a vlákninu.
- Jablečný koláč s ovesnými vločkami
- Domácí musli tyčinky bez cukru a mouky
- Vločkové sušenky a la BeBe dobré ráno
- Light muffiny s ovesnými vločkami, jablkem, medem a bez tuku
- Zdravé lívance z ovesných vloček
- Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
- Kaše z ovesných vloček
1. místo
Oblíbený koláč z drobenky s ovesnými vločkami a skořicí chutná výborně. Vrstvy drobenky se střídají s nastrouhanými jablíčky a křupavý koláč brzy provoní celou domácnost.
2. místo
Ovesné tyčinky mohou být sladkou zdravou svačinkou do školy, práce či na výlet. Opražené ovesné vločky, smíchané s jablečným pyré, doplníme oříšky, semínky a sušeným ovocem podle vlastní chuti, a upečeme.
3. místo
Těsto na sušenky připravíme z ovesných vloček a našich oblíbených dobrot, jako třeba rozinek, brusinek nebo čokolády. Na pečicí papír těsto tvarujeme do placiček a upečeme. Sušenky budou chutnat dětem i dospělým.
4. místo
S ovesnými muffinami s vůní skořice a medu, i s kousky jablka, určitě neuděláme chybu. Ozvláštnit chuť můžeme přidáním ořechů nebo ovoce. Jednoduše připravené těsto pečeme v silikonových formičkách a brzy máme hotovou chutnou a zdravou svačinku.
5. místo
Lívanečky z ovesných vloček a banánu, který je přirozeně osladí, jsou zdravou a chutnou snídaní. Dochutime je semínky, ovocem či lžící jogurtu.
6. místo
Na zajímavé variantě nákypu z ovesných vloček, jablek a skořice si pochutnáme jako na hlavním jídle nebo jako dezertu. Dochutime kandovaným ovocem, nasekanými ořechy, perníkovým kořením či citronovou šťávou.
7. místo
Jednoduchá a rychlá snídaně nám dodá mnoho energie a zdraví prospěšných látek. Je už na nás, jestli ovesnou kaši dochutíme kakaem, nebo přidáme spoustu sušeného či čerstvého ovoce, oříšků a semínek.
Ovesné vločky mají široké využití i ve slaných receptech. Hodí se do polévek, karbanátků, pomazánek i pečiva. Jak na to, najdete v našem dalším článku.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nejlépe zavařit padaná, ale zdravá jablka? V zimě je oceníme do jogurtu i na přípravu oblíbených moučníků
Jak uvařit ovesnou kaši. Zdravá, chutná a levná snídaně během chvilky
Kandovaná dýně je pochoutkou, zdrojem energie i součástí některých moučníků. Kandovat dýni není složité a zvládne to každý
Komentáře