Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 ovocných nepečených dezertů: Vychutnejte si zákusky s jahodami, malinami a borůvkami
Zdroj: Top recepty

V letních vedrech oceníme osvěžující nepečené zákusky, které doplníme čerstvým sezónním ovocem. Jejich příprava je rychlá a snadná, chuť lahodná a jedinečná. Máme pro vás výběr sedmi nejoblíbenějších, ze kterých si zaručeně vyberete svého favorita.

Nepečené zákusky připravujeme den dopředu a necháme je v lednici uležet obvykle do druhého dne, kdy je podáváme. Na talířcích už jen jednotlivé porce dozdobíme šlehačkou, ovocem či čokoládou. Krásně vypadá i ozdobně položený lístek máty nebo meduňky na zákusku.

  1. Dort jahodový nepečený
  2. Nepečený tvarohový dortík a malinová omáčka
  3. Nepečený jogurtový řez s rybízem
  4. Krupicovo-pudinkový letní dort
  5. Nepečený dort s borůvkami a jahodami
  6. Kefírový nepečený zákusek
  7. Nepečený jablečný dort

1. místo

Tento svěží dort z piškotů, tvarohového krému, čerstvých jahod a ovocné želatiny vám neudělá těžký žaludek a zároveň si skvěle pochutnáte. Dort necháme nejlépe do druhého dne zatuhnout v lednici a jednotlivé kousky zdobíme na talíři šlehačkou a čokoládou.

2. místo

Cheesecake jsou oblíbenou podobou nepečených dobrot. Základem tohoto dortíku jsou s máslem propracované nadrcené kakaové sušenky  napěchované do dortové formy, pomazané krémem z tvarohu a želatiny a vše přelité omáčkou z letního drobného ovoce

3. místo

Připravte si pro přátele a rodinu jednoduché piškotové řezy z jogurtu, šlehačky a rybízu. Jsou svěží svou sladkokyselou chutí a budete je mít hotové během chvíle. Využít můžete jak úrodu rybízu, tak jiného drobného ovoce.

4. místo

Tento dort je zajímavou a chutnou alternativou na klasické tvarohové cheesecake. Namísto tvarohu v něm totiž najdeme krupicovo-pudinkovou náplň politou želatinovou vrstvou a dozdobenou čerstvými jahodami.

5. místo

Další lahodný nepečený dortík z čokoládových sušenek a tvarohového krému ve kterém se skrývají jahody a na povrchu dortu je mramorové zdobení z borůvkové dřeně. Dort je krásný díky kontrastním barvám, ale zmizí tak rychle, že se jím nebudete moci dlouho kochat.

6. místo

Tento želatinový zákusek můžeme udělat jako jednotlivé porce do silikonových formiček na muffiny nebo například do formy na srnčí hřbet a pak ho krájet. Korpus z nadrcených tatranek, želatina z kefíru a jahody budou výbornou kombinací. Zákusek necháme zatuhnout do druhého dne v lednici a před podáváním zdobíme šlehačkou.

7. místo

Kdo by neznal tento tradiční nepečený dort z rozvařených jablíček s pudinkem, která necháme ztuhnout v dortové formě spolu s piškoty. Použít ho můžeme jako svačinku, i jako klasický dort dozdobený šlehačkou. Obzvláště malé děti budou z této dobroty nadšené.

Nemáte zkušenosti s nepečeným cheesecakem a nejste si jistí, jak na to? Vše vám názorně ukáže následující video na skvělý nepečený dort s mascarpone.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky