Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 nejlepších receptů na plněné cukroví: Můžeme si vybrat išelská nebo margotková kolečka, ořechové košíčky a další druhy
Zdroj: Top recepty

Plněné cukroví je obvykle pracnější a jeho příprava trvá déle, ale když ho připravíme na stůl, jednotlivé kousky velmi rychle mizí z podnosů. A není divu - každý z nich nás láká svým vzhledem i chutí. Pokud máme tento typ cukroví rádi, stěží odoláme, dokud je něco na talíři.

Podle našeho výběru připravíme skvělé išelské cukroví, plněné rohlíčky nebo ořechy, výborné košíčky, margotková kolečka či oříškové trubičky s nutellovým krémem. Pečení a zdobení vyžaduje trpělivost, pečlivost a fantazii.

1. místo

Išelské cukroví pečeme z křehkého kakaového těsta, kolečka po upečení slepujeme krémem, obvykle ořechovým, namáčíme je do rozpuštěné čokolády, a na závěr ozdobíme půlkou ořechu nebo mandle.

2. místo

Korpusy na košíčky nejprve upečeme, poté je naplníme libovolným krémem (např. ořechovým), obvykle je ještě namočíme do rozpuštěné čokolády a dozdobíme barevným sypáním nebo oříškem.

3. místo

Plněným ořechům málokdo odolá. Upéct je můžeme ze světlého nebo tmavého těsta, k tomu zvolíme vhodnou náplň. Můžeme připravit např. karamelový krém ze Salka a mletých ořechů. Naplněné cukroví ještě zdobíme čokoládou.

4. místo

Do těsta použijeme opražené nastrouhané oříšky. Vypracované těsto necháme v chladu odležet. Těstem omotáme plechové trubičky, kousky potřeme rozšlehaným vejcem a obalíme mletými oříšky, upečeme a naplníme nutellovým krémem.

5. místo

Nejprve upečeme kolečka a po vychladnutí je slepíme po dvou máslovou náplní, do které přidáme nastrouhanou margotku. Kolečka na závěr namočíme do polevy a ještě je nastrouhanou margotkou posypeme.

6. místo

Ve formičkách upečeme ořechové rohlíčky vonící kořením do perníku a citronovou kůrou. Rohlíčky podle tohoto receptu se nelámou a krásně se vyklápí. Slepujeme je máslovým krémem a jejich špičky máčíme v čokoládě.

7. místo

Světlé ořechy upečeme ve formičkách, těsto obsahuje více tuku a není potřeba formičky vymazávat. Po upečení ořechy plníme náplní, do které jsme nastrouhali Tatranku. Naplněné kousky ještě zdobíme rozpuštěnou čokoládou.

Jako bonus jsme vybali recept na košíčky Izidor. Upečeme je z ořechového těsta, obarveného kakaem. Po vychladnutí je plníme lžičkou marmelády, ořechovou nádivkou a čokoládovým krémem. Na závěr ještě namočíme do čokolády a dozdobíme. 

Recepty na další cukroví najdeme v našem receptáři, rozhodně je z čeho vybírat.

 

 

 

 

 

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky