7 podzimních pomazánek: Podle těchto receptů jsou plné barev a moc dobře chutnají
Začínající podzim nabízí sklizeň různé zeleniny, která je výtečná v celé řadě jídel. Jednou z možností zpracování je připravit chutnou pomazánku, kterou namažeme na pečivo i na chlebíčky pro návštěvu. Máme pro vás recepty na sedm báječných podzimních pomazánek. Můžete si vybrat.
Některé zeleninové pomazánky se připravují ze syrové zeleniny, do jiných se nejprve zelenina vaří. Ať už je to tak nebo onak, většinou se tyto pomazánky vyznačují výraznou lákavou barvou, kterou jim zelenina dává. Užijte si podzimní barvy i na talíři a parádně si pochutnejte.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
- Pomazánka z lučiny a červené řepy
- Pomazánka z pečené dýně a papriky
- Křenová pikantní pomazánka
- Mrkvová pomazánka
- Celerová pomazánka à la humr
- Pikantní pomazánka z cukety
- Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
1. místo
Pomazánka z červené řepy má mnoho variací. Tu naši budete mít během chvíle hotovou. Stačí nastrouhat syrovou řepu a tvrdý sýr, pak už jen promíchat s několika dalšími ingrediencemi. Hotová pomazánka se skvěle hodí k celozrnnému pečivu.
2. místo
Z dýně Hokkaido obvykle připravujeme polévku, rizoto nebo ji pečeme jako součást hlavního chodu. Co z ní pro změnu připravit pomazánku? Předem upečená dýně s paprikou a česnekem se rozmixuje, doplní dalšími surovinami a podává například s topinkou.
3. místo
Užijte si v pomazánce chuť čerstvého křenu, který vám navíc pomůže zahnat podzimní neduhy. Při přípravě pomazánky buďte opatrní, ať to s křenem nepřeženete. Křen je skvělý i do pomazánky v kombinaci s červenou řepou.
4. místo
Mrkvová pomazánka je další podzimní dobrota, kterou mažeme na chléb, topinky i chlebíčky. Výborně se hodí na svačinu pro děti. Najemno nastrouhanou mrkev promícháme s prolisovaným česnekem, taveným sýrem, majonézou a je hotovo.
5. místo
I když celer běžně nejíte a nepatří mezi vaše oblíbené potraviny, věřte, že stojí za to dát šanci této pomazánce z nastrouhaného celeru a mrkve. Budete příjemně překvapeni, když lahodnou pomazánku ochutnáte.
6. místo
Z úrody cuket vyzkoušejte teplou zeleninovou pomazánku, která se nejlépe hodí k topince. Nešetřete cibulí a česnekem, nezapomeňte na chilli papričku. Labužnická večeře zachutná zejména pánům, ale i všem ostatním, kteří ocení pikantní jídlo.
7. místo
Další pomazánka je z dýně Hokkaido, kterou tentokrát krátce podusíme na cibulce. Další postup je otázkou chviličky. Vychlazenou dýni rozmačkáme s česnekem a sýrem Cottage, dochutíme a podáváme namazanou na čerstvém pečivu.
Komentáře (1)