Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 podzimních zeleninových salátů: Výborně chutnají a jsou plné barev i vůní
Zdroj: Toprecepty

I v chladných podzimních dnech si rádi dopřejeme saláty plné zdravé zeleniny. Tentokrát jsme pro vás připravili výběr sedmi oblíbených salátů z podzimních surovin - můžete je použít buď jako přílohu či jako hlavní chod servírovaný s pečivem.

V těchto receptech si na své přijde řepa, zelí, mrkev, dýně a další druhy zeleniny, které se sklízí koncem sezóny a umožňují delší skladování. Zpracovat je můžeme zasyrova, ale do některých receptů se zelenina vaří nebo dokonce peče, poté nás salát i příjemně zahřeje.

  1. Zelný salát do zásoby
  2. Salát Coleslaw
  3. Salát z kysaného zelí a ananasu
  4. Podzimní teplý salát z kořenové zeleniny s ořechy
  5. Salát z červené řepy s křenem
  6. Carpaccio z pečené červené řepy
  7. Celerový salát

1. místo

 

Zelí, červená paprika, mrkev a cibule jsou skvělou kombinací, ze které vytvoříte chutný salát na způsob čalamády. Díky uležení v lednici se v něm úžasně propojí všechny chutě a vy si pak můžete pochutnávat kdykoli se vám zachce.

2. místo

 

Připravit si oblíbený zelný salát Coleslaw určitě nebude chyba. Podle tohoto receptu ho jistě snadno zvládnete. Výborný je jako příloha či předkrm před hlavním jídlem, chutnat bude také s opečeným toustem či bagetkou.

3. místo

 

Kdo se nebojí méně obvyklých kombinací a klidně spojí chuť zeleniny a ovoce, ten by neměl přehlédnout tento salát z kysaného zelí, ananasu, mrkve a cibule. Připravíte ho velmi rychle a využijete jako přílohu či hlavní jídlo.

 

Tepelně upravený zeleninový salát je skvělým plnohodnotným jídlem plným vitamínů a barev. Upečenou zeleninu doplníme zálivkou a můžeme se těšit na výbornou chuť řepy, mrkve, celeru, petržele a batátů. To vše doplníme křupavými ořechy a zelenou petrželkou.

5. místo

 

Salát ze syrové červené řepy a nastrouhaného křenu je zdravotní bombou, kterou v pošmourných podzimních dnech řada z nás potřebuje. Neváhejte a připravte si salát k jídlu, bude během chvilky hotový a o jeho přínosech pro zdraví není pochyb.

6. místo

 

Červenou řepu můžeme také upéct a připravit z ní skvělý salát Carpaccio. K pečené řepě se výborně hodí balkánský sýr či sýr Feta a rukola - to vše po doplnění karamelizovanou cibulkou a medovou zálivkou bude oslavou pro vaše chuťové pohárky.

7. místo

 

Aromatická chuť celeru příjemně vynikne v tomto salátu plném dalších dobrot jako je kukuřice, sýr a šunka. Vydatný salát necháme odležet a podáváme jako hlavní jídlo. Určitě se po něm rychle zapráší a vy ho brzy budete chystat znovu.

K řadě salátů postačí chutné pečivo - jednoduše připravené jídlo je plnohodnotné a výborné, navíc příjemně zasytí. A co teprve, když si k salátu dáme doma upečené bagetky, rohlíky či chléb.

 

Komentáře

Další tipy a triky