Rybí filé se velmi snadno připravuje, plátky stačí jednoduše osolit, okmínovat a upéct v troubě na másle. Další častou variantou je smažené filé v trojobalu. Pokrm mají rády děti a pochutnají si i dospělí. Do našeho přehledu jsme vybrali zajímavé recepty z našeho receptáře, které patří mezi nejžádanější. Věříme, že těm, kdo mají rádi rybí filé, přijdou k chuti.
Rybí filé je vykostěný kousek rybího masa. Díky tomu, že neobsahuje kosti, velmi dobře se konzumuje. Maso je jemné a má příjemnou chuť. Skvěle se hodí k zapékání na různé způsoby. Můžeme ho kombinovat se zeleninou, sýry a vejci. Filé lze smažit v těstíčku nebo podávat s grilovanou zeleninou. Oblíbenou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.
Rybí filé vložíme do jogurtové marinády s hlívou ústřičnou a bylinkami, necháme proležet v chladu a poté přemístíme do pekáčku. Posypeme drceným kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě. Nakonec krátce grilujeme dozlatova. Podáváme se šťouchanými bramborami.
Zapékací misku vyložíme spařeným špenátem a sýrem, do "špenátového lůžka" rozložíme filé s plátky rajčat a posypeme hoblinkami parmezánu. Upečeme v předem vyhřáté troubě.
Další recept představuje kombinaci filé a chřestu. Oloupaný chřest nejprve povaříme ve vodě, pak každý kousek zabalíme do plátku anglické slaniny. Společně s opečeným filé posypeme sýrem a zprudka zapečeme.
Rybí filé pokapeme citronem a obalíme ve směsi hladké mouky, pepře a mleté papriky. Opečeme s olejem a česnekem. Z výpeku připravíme smetanovou omáčku, kterou dochutíme a použijeme k přelití hotového filé. Podáváme s bramborami.
Rybí filé osolíme, okmínujeme a upečeme na rozpálené pánvi z obou stran. Podáváme s vařenými bramborami a grilovanou zeleninou. Použijeme cuketu, cibuli, papriku, rajčata a česnek. Ochutíme grilovacím kořením.
Rybí filé osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Z vajíčka, piva, utřeného česneku a strouhaného sýra připravíme těstíčko. Filé obalíme v hladké mouce a těstíčku, poté usmažíme v oleji. Podáváme s vařeným bramborem nebo s bramborovou kaší.
Další recept je na filé v jogurtu a rajském protlaku. Opečené filé vložíme do zapékací misky. Přidáme rajský protlak, zeleninový vývar a nasekaný kopr. Přelijeme jogurtem a posypeme strouhaným sýrem. Zapečeme v troubě.
Jako bonus jsme vybrali recept s názorným videem. Do zapékací misky vložíme osolené a okořeněné filé, pokapeme citronovou šťávou a obložíme plátky másla. Dáme péct a krátce před dopečením ještě filé přelijeme vejci rozšlehanými s mlékem a nastrouhanou nivou.
Komentáře