Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladké koláče jsou velmi chutné, ale nejspíš si také přejete občas upéct i ty slané. Náplně si dobře promyslete a pokud koláče připravujete jako pohoštění pro návštěvu, bude nejlepší mít více variant s různými možnostmi oblohy.

Mezi slanými koláči vyniká italská pizza, francouzský quiche i německý cibulový koláč. Slané koláče jsou výborným obědem, večeří i svačinou. Zdobíme je po libosti, část snadno zmrazíme na příště. Kousek slaného koláče si můžeme vzít na výlet i do práce. 

1. místo

Jednoduchý a rychlý slaný koláč připomíná pizzu. Výborný je teplý i studený. Suroviny smíchejte a dejte na plech do trouby. Po 10 minutách zapečení ještě přidejte na koláč rajče, papriku, cibulku a sýr. Upečte dozlatova.

2. místo

Koláč z listového těsta je ozdobený orestovanou cibulí a anglickou slaninou, strouhaným sýrem a vajíčky rozšlehanými s mlékem. Upečete ho v předehřáté troubě a můžete ho podávat ještě teplý nebo studený.

3. místo

Quiche se připravuje z křehkého těsta se smetanovou náplní a pochází z Francie. Podle tohoto receptu těsto vyválejte, propíchejte vidličkou a dejte na několik minut předpéct. Pak na těsto rozložte brokolici a směs sýra, vajec a šlehačky.

4. místo

Těsto bude výživnější, pokud ho připravíte ze špaldové mouky. Brokolici a listový špenát dejte na chvíli na pařák a pak rozložte na korpus. Smetanu smíchejte s vajíčkem, na koláč položte plátky sýru, zalijte smetanou a upečte v předehřáté troubě.

5. místo

Těsto nechte po vypracování odpočinout. Na náplň si připravte nastrouhaný sýr, přidejte vejce a smetanu, ochuťte mletým pepřem a muškátovým květem. Na plech dejte tence vyválené těsto a na ně rozetřete náplň. Po upečení nakrájejte na řezy.

6. místo

Nakrájené rohlíky smíchejte s dalšími surovinami a vypracujte kompaktní těsto. Formu vyložte těstem a ozdobte různými surovinami, poté ještě krátce zapečte. Koláč je lepší teplý, ale chutná i studený.

7. místo

Postup přípravy těsta vás naučí názorné video. Využít k tomu můžete domácí pekárnu, kterou zapnete na program Těsto. Vyválejte pláty těsta, které dáte na plechy. Potřete je směsí oleje a kečupu a ozdobte oblohou podle vlastní chuti i fantazie.

Jednoduché kynuté těsto na pizzu připravíte zcela snadno. Po vypracování je nechte ještě kynout, pak je roztáhněte na plech pokrytý pečicím papírem. Oblohu si vyberte podle vlastní chuti. 

Jaký slaný koláč máte nejraději? Budeme rádi, když nám napíšete.
Přejeme dobrou chuť.

 

 

 

Komentáře

Další tipy a triky