Švestkové moučníky přichází na řadu v druhé polovině léta, společně s jablkovými a hruškovými. Mnozí z nás jistě vzpomínají na báječné koláče se sladkými švestkami, sypané lahodnou drobenkou - pekly nám je maminky a babičky, když jsme ještě byli malí. Vybrali jsme pro vás pochoutky, které si i vaše rodina zamiluje.
Dobře vyzrálé švestky v sobě mají přirozenou sladkost a moučníky s nimi krásně voní. Sklizené švestky zpracujeme co nejdříve, protože po natrhání dlouho pěkné nevydrží. Po opláchnutí je pečlivě rozkrojíme, červivé vyhodíme. Na moučníky je klademe řeznou stranou vzhůru, aby zbytečně nepouštěly šťávu.
Drobenkové koláče jsou hitem dnešních hospodyněk, jejich přípravu zvládne skutečně každý. Tento koláč se připravuje se smetanovým pudinkem a servírovat jej můžete ještě teplý, třeba ozdobený kopečkem vanilkové zmrzliny.
Kynutý koláč je přesně tím, co naše babičky zvládaly jako nic. Připadá vám kynuté těsto příliš náročné? Není tomu tak, stačí znát principy, podle kterých je s ním potřeba pracovat. Tento koláč by mohl být přesně tím pravým, na kterém se naučíte správný postup.
Hrníčkové receptys kypřicím práškem jsou těmi nejsnazšími moučníky pro začátečníky. Pokud hledáte rychlý recept, který se zaručeně povede, může to být zrovna tento. Je mnohokrát vyzkoušený a ověřený, jeho chuť je výborná.
Mák a švestky představují báječnou kombinaci a jednou z možností, jak je společně zpracovat, je rychlý švestkový koláč s mákem. O kyprost těsta se opět postará prášek do pečiva. Na povrch koláče patří máslová drobenka.
Ještě další rychlý švestkový koláč patří v našem receptáři k velmi oblíbeným, lité těsto se díky své konzistenci krásně rozprostře na plech a šťavnatá náplň mu dodá příjemnou vláčnost. A jak jinak - na povrchu koláče je opět skvělá máslová drobenka.
Milovníky tvarohových moučníků nejspíš zaujme recept na křehký koláč s mákem a švestkami. Do formy patří nejprve drobenkové těsto, pak vrstva makové náplně, vrstva tvarohové náplně a nakonec ještě vrstva drobenky. Výsledná chuť strávníky jistě naprosto nadchne.
Bublaniny jsou vděčným hitem léta. Máme pro vás jednoduchý a nenáročný recept, který zvládnou i naprostí začátečníci. Bublanina bude díky šlehačce příjemně jemná a nadýchaná, přitom není příliš sladká. Výborně chutná se švestkami i s jiným ovocem.
To nejlepší nakonec? Záleží na vaší chuti, ale jisté je, že tento koláč sklízí na našich stránkách velký úspěch. Obrácený koláč s jablky možná znáte, ale se švestkami je méně obvyklý. Chutná dokonale, příjemnou vůni mu dává skořice, a vrstva vanilkového krému z něj udělá sváteční dobrotu.
Komentáře