Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 nejlepších třešňových koláčů a bublanin. Osvědčené recepty, podle kterých je snadno upečeme
Zdroj: Top recepty

Třešňové koláče a bublaniny si v létě nenecháme ujít. Podle osvědčených receptů snadno připravíme ty nejlepší - ať už koláče z kynutého nebo tvarohového těsta či rychlou hrnkovou bublaninu s kokosovou příchutí.

Třešňové koláče a bublaniny patří nerozlučně k létu. V našem přehledu jsou nejvyhledávanější recepty z našeho receptáře, na závěr je uveden postup na rychlou hrníčkovou bublaninu, kterou snadno zvládnou i začátečníci.

  1. Tmavý třešňový koláč
  2. Třešňový koláč z tvarohového těsta
  3. Třešňový koláč s pudinkem
  4. Třešňový koláč s ořechovým těstem
  5. Jahodovo-třeňové koláče s kysanou smetanou
  6. Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
  7. Třešňovo kokosová bublanina

1. místo

Spodní část koláče tvoří kakaová vrstva, na ní je pudinkový krém s tvarohem a třešně. Povrch je pokrytý kakaovou drobenkou. Koláč upečeme v předem vyhřáté troubě. Můžeme vyzkoušet i višňovou variantu.

2. místo

Připravíme si tvarohové těsto, do kterého patří prášek do pečiva a vajíčka. Rozprostřeme ho do formy vysypané hrubou moukou, nebo vyložené pečicím papírem. Povrch poklademe vypeckovanými třešněmi a posypeme drobenkou. Koláč je velmi jednoduchý a chutný.

3. místo

Koláč zaujme svým tvarem i chutí. Vytvoříme pramen z těsta, který stočíme do tvaru šneka na už připravené těsto do formy. Povrch vyplníme pudinkem a poklademe vypeckovanými třešněmi. Po upečení necháme dobře vychladnout a povrch jemně pocukrujeme.

4. místo

Na koláč budeme potřebovat dvě vrstvy těsta, každé jiné. Vrchní těsto je kypré díky sněhu a prášku do pečiva. Obsahuje nastrouhané vlašské ořechy a je na povrchu pokryté odpeckovanými třešněmi. Koláč upečeme v předehřáté troubě.

5. místo

Přípravu těsta na kynuté koláče nám usnadní domácí pekárna (program Těsto). Z těsta rozválíme plát, vykrájíme skleničkou kolečka a menší skleničkou vytlačíme prostor pro náplň z kysané smetany. Ozdobíme půlkami jahod a vypeckovanými třešněmi

6. místo

Těsto na tento koláč nám nejspíš připomene těsto na palačinky. Třešně můžeme vypeckovat a předem je alespoň půl hodiny necháme stát promíchané s moučkovým cukrem. Ještě vlažnou bublaninu posypeme moučkovým cukrem, podáváme po vychladnutí.

7. místo

Jednoduchou třešňovou bublaninu upečeme během chvilky. Postup je snadný a zvládnou ho i méně zkušení kuchaři, navíc jsou suroviny rozepsané na hrnky. Těsto připavené na plechu posypeme vypeckovanými třešněmi, které jsme obalili v kokosové moučce.

Pro odpeckování třešní lze využít jednoduché odpeckovávače - práce s nimi je rychlá, ale občas se může stát, že nějakou pecičku přehlédneme. Bublaniny a koláče připravujeme i z dalších oblíbených druhů ovoce, především z meruněk, švestek a rybízu. Výbornou chuť má bublanina z rebarbory, která potřebuje trochu více přisladit. 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky