Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 oblíbených tvarohových pomazánek: Výborně chutnají, jsou vydatné a připravíme je během chvilky
Zdroj: Top recepty

Tvarohové pomazánky jsou rychlé, snadné na přípravu a chutné, zvlášť když je bohatě ozdobíme svěží petrželkou nebo pažitkou. Do našeho přehledu jsme vybrali základní oblíbené recepty, které si můžeme dále upravit podle potřeby.

Tvaroh je výborným základem na pomazánky. Stačí ho jen lehce dochutit, doplnit dalšími surovinami - sýry, máslem, zeleninou nebo uzeninou, a můžeme začít mazat krajíčky a servírovat. Kromě vybraných receptů najdeme v našem receptáři celou řadu receptů na další pomazánky. Určitě je z čeho vybírat.
 

1. místo

Na tuto rychlou pomazánku nám stačí plnotučný tvaroh, majonéza a najemno nakrájený pórek. Pomazánku dochutíme solí a pepřem, je výborná na tmavém pečivu

2. místo

Hradecká pomazánka se hodí i na chlebíčky. Kromě hořčice do ní patří ještě majolka a na kostičky nakrájená kyselá okurka. Barvu pomazánce dá nakrájená šunka nebo salám, a nesmí chybět cibulka.

3. místo

Proč pro pořádné chlapy? Do této pomazánky totiž patří kromě olomouckých tvarůžků také česnek, cibule a pikantní koření - pepř a sušená paprika. Chutná opravdu skvěle a nejspíš si na ní ráda pochutná i leckterá žena.

4. místo

Z další rychlé pomazánky budou mít radost děti. Má krásnou barvu a je příjemně jemná díky nastrouhané mrkvi. Přidáme do ní ještě nastrouhaný sýr a posypeme jemně nakrájenou pažitkou. 

5. místo

Pikantní pomazánka s nivou je pěkně našlehaná, o jemnost se postará šlehačka. Na zvýraznění chuti použijeme nadrobno nakrájenou cibuli a třený česnek. Pomazánku ještě ochutíme mletým pepřem a můžeme začít mazat, nejlépe na bílé pečivo.

6. místo

Do další pomazánky nastrouháme vejce, která jsme uvařili natvrdo, a sýr goudu. Pak již stačí přimíchat tatarku, jemně nakrájenou pažitku, a na dochucení sůl a pepř. Pomazánka je sytá a výborná.

7. místo

Na poslední pomazánku utřeme nejprve tvaroh s taveným smetanovým sýrem a kouskem změklého másla. Přidáme vajíčko a prolisovaný česnek. Pomazánka chutná velmi dobře a můžeme ji použít na zdobení jednohubek.

Budapešťská pomazánka

Na závěr jsme vybrali recept, který je doplněný názorným videem. Pomazánku připravíme velmi snadno, přesto chutná velmi dobře. Výbornou chuť jí dává kombinace tvarohu, sladké mleté papriky, cibule a sterilované kapie, nakrájené na malé kousky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky