Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 receptů na velikonočního beránka: Všechny jsou skvělé, vybrali jsme ty nejoblíbenější
Zdroj: Top recepty

Velikonoční beránek je krásnou ozdobou svátečního stolu. Tradičně se peče na Bílou sobotu. Stačí ho pocukrovat a uvázat mu kolem krku červenou mašličku, největší radost udělá dětem. V našem výběru najdete ty nejžádanější recepty na beránka.

Velikonoční beránky můžeme péct z různých těst. Pokud máte oblíbené těsto na bábovku, která se pokaždé povede, určitě se bude hodit i na beránka. Důležité je formu dobře vymazat, do všech záhybů, a vysypat moukou, aby se nám beránek po upečení krásně vyklopil.
 

1. místo

Beránek ze šlehačkového těsta je krásně světlý, těsto je vláčné a voní po vanilce. Postup je velmi jednoduchý, do těsta dáme celá vejce a šlehačku, beránek je kyprý díky prášku do pečiva

2. místo

Podle dalšího receptu upečeme beránka z třeného těsta. Těsto je kypré díky bílkovému sněhu a prášku do pečiva. Těsto je provoněné vanilkovým cukrem a šťávou z citronu. 

3. místo

Tento beránek se peče z tvarohového těsta, proto je příjemně vláčný a nedrobí se. Povrch je ozdobený světlou nebo tmavou polevou. Na krčku má beránek mašličku, místo očí hřebíčky (koření) nebo kandované ovoce.

4. místo

Další beránek je ze šlehaného piškotového těsta, do těsta budeme potřebovat ušlehaný bílkový sníh. Pokud po upečení a vychladnutí beránka ozdobíme ještě polevou ze šlehaného bílku, moučkového cukru a citronové šťávy, beránek bude krásně bílý, ale pěkný bude i bez polevy.

5. místo

Beránek je z piškotového těsta, doplněného mletými vlašskými ořechy. Do těsta si našleháme bílkový sníh, ale budeme potřebovat i prášek do pečiva. Dozlatova upečeného beránka stačí pocukrovat a ozdobit mašličkou.

6. místo

Pokud máte rádi vláčné tvarohové bábovky, určitě vás potěší i tento recept. Beránek z tvarohového těsta, které je obarvené kakaem, krásně vynikne na svátečním stole. Těsto, do kterého patří trošku rumu, můžeme ještě doplnit sekanými ořechy, kandovaným ovocem a chutnými rozinkami

7. místo

Piškotový beránek voní citronovou kůrou a je dochucený kandovanou pomerančovou kůrou. Opět budeme potřebovat bílkový sníh. Množství těsta je na formu o objemu 1,8 litru. A víte, jak snadno zjistíte objem té vaší? Naplníte ji vodou a vodu pak odměříte.
 
Ještě jeden recept jsme pro vás vybrali. Margotkový beránek je snadný a rychlý, tentokrát ani nemusíme šlehat sníh. Do těsta vmícháme nastrouhanou tyčinku Margot, případně hrst nasekaných ořechů. Recept je hrnkový, proto nás nečeká žádné odvažování. Postup ukáže názorné video:
Přejeme, ať se vám váš beránek krásně podaří.

 

Komentáře

Další tipy a triky