7 velikonočních dobrot pro malé i velké koledníky: Připravte originální pohoštění podle skvělých receptů
Velikonoční koledování se rychle blíží a vy přemýšlíte čím překvapit malé koledníky? Nechte se inspirovat následujícími recepty na domácí velikonoční nadílku. Vtipné a chutné dobroty nadchnou děti i dospělé.
Tradiční koledování na velikonoční pondělí zná snad každý. Častou nadílkou jsou nazdobená vařená vajíčka a kupované čokoládové dobroty. Zkuste být letos originálnější a připravte pro koledníky něco z následujícího výběru receptů.
- Velikonoční zajíčci
- "Velikonoční hrátky" Karamelové slepičky
- Čokoládoví zajíčci s kokosovou náplní
- Perníková dutá vajíčka i s překvapením
- Perníčky (velikonoční) plněné povidly (hned měkké)
- Velikonoční ovečky
- Muffinky - ovečky
1. místo
Velikonoční zajíčci z kynutého těsta jsou veselou velikonoční výzdobou i pěknou součástí nadílky pro děti. S těstem nám pomůže domácí pekárna a my už pak jen tvarujeme a zdobíme zajíčky, kteří se dají připravit ve sladké i slané verzi.
2. místo
Tyto roztomilé slepičky jsou inspirací pro trpělivé ruce, které si s nimi vyhrají za pomocí formiček na včelí úlky. I jejich příprava je velmi podobná jako příprava včelích úlků. Na závěr slepičky pomocí karamelu a čokolády stačí jednoduše dozdobit.
3. místo
Čokoládové zajíčky vytvoříme pomocí silikonových formiček, ve kterých necháme zatuhnout rozpuštěnou čokoládu. Poté je plníme kokosovou náplní a uzavřeme zase rozpuštěnou čokoládou. Zajíčky necháme důkladně zatuhnout, a poté už je jen vyjmeme z forem a máme připraveno pro koledníky.
4. místo
Perníková vajíčka se dobře tvoří pomocí speciálních formiček a těsta na perníčky. Upečená vajíčka pak zdobíme a lepíme pomocí bílkové polevy. Doplnit se mohou poutkem z mašličky, pak půjdou věšet jako výzdoba, nebo do nich před slepením vložíme ještě malé překvapení.
5. místo
Další originální perníčky, tentokrát plněné povidly, jsou měkké a chutné brzy po upečení, proto je nemusíme péct s velkým předstihem. Poslouží jako nadílka nebo mlsání pro celou rodinu.
6. místo
Velikonoční ovečky, upečené z jednoduchého těsta a dozdobené bílkovou polevou, mandlemi a čokoládou, jsou dalším symbolem Velikonoc a nadcházejícího jara. Děti, které je objeví v nadílce, z nich budou určitě nadšené.
7. místo
Tyto ovčí muffinky se hodí hlavně jako pohoštění. Ale nebojte se - zmizí dříve, než koledníci odejdou. Jako základ použijeme oblíbený recept na muffiny. Na upečených muffinách vytvoříme kožíšek z tvarohového krému, a na kožíšek umístíme hlavičku vymodelovanou z cukrářské hmoty.
A pro tu pravou velikonoční atmosféru ve vašem domě nezapomeňte upéct velikonočního beránka. S jeho pečením vám poradí následující video-recept:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Co dává tu správnou chuť perníku? Perníkové koření namíchané v nejlepším poměru. Směs koupíme hotovou nebo ji sami namícháme
Pečeme s Ivou: Velikonoční zajíčci ozdobí každý sváteční stůl a potěší všechny koledníky. S jejich přípravou rády pomohou i děti.
Desatero rad na téma velikonoční beránek: Jak ho upéct, vyklopit z formy a ozdobit
Komentáře