Třené linecké těsto stříkané zdobičkou: Použijte vychytávky pro křehké cukroví
Linecké těsto, stříkané na plech zdobičkou z cukrářského sáčku, je neobyčejně křehké a jemné. Připravuje se z něj nejen vánoční cukroví (banánky a rohlíčky), ale také čajové pečivo nebo máslové sušenky.
Rozdíl mezi lineckým těstem a třeným lineckým těstem je jednoduchý - třené těsto musí být řidší, aby ho šlo vytlačit přes zdobičku ze sáčku a vytvořit z něj na plechu různé tvary. Poradíme vám, jak si připravit těsto:
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Příprava třeného lineckého těsta
Všechny suroviny musí být nahřáté na stejnou teplotu:
- Třené těsto se připravuje s vyšším podílem tuku, který našleháme spolu s cukrem do jemného krému.
- Přidáme vejce (nebo jen žloutky) a po zašlehání také nahřátou mouku. Směs vymícháme do hladka.
- Naplníme sáček těstem a na plech vyložený pečicím papírem stříkáme požadované tvary.
- Pečeme na 180–200 °C do růžova. Po vychladnutí slepujeme pikantní marmeládou a namáčíme do rozehřáté čokolády.
Podle tvaru zdobičky můžeme vytvořit klasické banánky, věnečky, bochánky, rohlíčky nebo tyčky. Ploché tvary slepujeme marmeládou nebo čokoládovou pomazánkou. Sušenky i cukroví uchováváme v chladu a suchu.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře