Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třené linecké těsto stříkané zdobičkou: Použijte vychytávky pro křehké cukroví
Zdroj: Freepik - azerbaijan_stockers

Linecké těsto, stříkané na plech zdobičkou z cukrářského sáčku, je neobyčejně křehké a jemné. Připravuje se z něj nejen vánoční cukroví (banánky a rohlíčky), ale také čajové pečivo nebo máslové sušenky.

Rozdíl mezi lineckým těstem a třeným lineckým těstem je jednoduchý - třené těsto musí být řidší, aby ho šlo vytlačit přes zdobičku ze sáčku a vytvořit z něj na plechu různé tvary. Poradíme vám, jak si připravit těsto:

Příprava třeného lineckého těsta

Všechny suroviny musí být nahřáté na stejnou teplotu:

  • Třené těsto se připravuje s vyšším podílem tuku, který našleháme spolu s cukrem do jemného krému.
  • Přidáme vejce (nebo jen žloutky) a po zašlehání také nahřátou mouku. Směs vymícháme do hladka.
  • Naplníme sáček těstem a na plech vyložený pečicím papírem stříkáme požadované tvary.
  • Pečeme na 180–200 °C do růžova. Po vychladnutí slepujeme pikantní marmeládou a namáčíme do rozehřáté čokolády.

Podle tvaru zdobičky můžeme vytvořit klasické banánky, věnečky, bochánky, rohlíčky nebo tyčky. Ploché tvary slepujeme marmeládou nebo čokoládovou pomazánkou. Sušenky i cukroví uchováváme v chladu a suchu.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky