Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnaté červené třešně jednoznačně chutnají nejlépe čerstvě natrhané, proto si rozhodně jeden košík třešní natrhejte i domů a zpracujte je na báječné dobroty. Pusťte se do bublaniny, koláče nebo uvařte marmeládu.

Třešně nabízí v kuchyni různé možnosti využití, a to zejména při  pečení sladkých moučníků a při vaření marmelády. Jsou důležité pro svůj obsah vitamínů, minerálů i prospěšné vlákniny. Poradíme, jak naplno využít třešně v těch nejoblíbenějších receptech.

Třešňové moučníky a koláče

Toto ovoce jednoznačně nejvíce využijeme během sladkého pečení různých moučníků. Třešně chutnají dokonale v bublaninách, na koláčích a vdolcích s drobenkou nebo také v pečených muffinech, oblíbených zejména u dětí.

Netradiční dezerty s třešněmi

Třešně nemusíme dávat pouze do klasických bublanin či koláčů, hodí se také do svátečních dortů i taštiček, nebo také do ovocných košíčků. Velmi svěže chutnají v dezertech s tvarohem a šlehačkou.

Třešňové džemy a marmelády

Velkou úrodu můžeme upotřebit k vaření lahodných marmelád, které si uchováme na zimní období. Džemy jsou velmi rychlé na přípravu a obejdeme se i bez zdlouhavého zavařování. Jednoduše po naplnění otočíme sklenici dnem vzhůru.

Domácí třešňové zmrzliny

Z třešňového rozvaru můžeme připravit úžasnou domácí zmrzlinu i bez pomoci zmrzlinového strojku. Získáme tím báječné domácí osvěžení na letní dny. Z domácích zdrojů jsou tyto dobroty nejlepší.

Receptů na třešňové moučníky je velká spousta, pevně věříme, že jste načerpali inspiraci. Když máme velkou úrodu třešní, také zavařujeme kompoty. Tento videorecept vám napoví, jak krok za krokem třešně zavařit v troubě.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli