Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí marmeláda je kvalitní konzervovaný polotovar k přípravě dalších pokrmů i k přímému použití. Důležité jsou i nádoby, ve kterých ji vaříme, aby se vše podařilo. S jejich výběrem vám poradíme.

Uvařit marmeládu není těžké, ale vyžaduje to dodržení několika pravidel, hlavně úzkostlivé čistoty. Také výběr těch nejvhodnějších nádob, jejich kvalita a materiál, jsou důležité pro zdařilý výsledek. 

V čem vařit marmeládu

Hrnec na vaření marmelády nesmí být uvnitř odprýsknutý. Proto více než smaltované hrnce jsou mnohem vhodnější nerezové nebo teflonové. Pokud vlastníte domácí pekárnu, uvaříte v ní marmeládu bez práce a jen ji pak nalijete do skleniček.

Tak s chutí do toho, ať máte v zimě něco dobrého do jogurtů, na lívance nebo palačinky.
Na závěr pro vás máme videorecept na velmi rychlou rybízovou marmeládu.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli