Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vajíčkové pomazánky patří k těm nejoblíbenějším. Můžeme je připravit kdykoliv během roku, jejich příprava je snadná a rychlá. Hodí se na běžnou večeři, ale také pro návštěvu. Vaječná pomazánka přijde vždycky vhod.

Vybrali jsme pro vás osvědčený recept, podle kterého budete mít vajíčkovou pomazánku hotovou opravdu vcukuletu. Nejdéle trvá uvaření vajíček a nejlepší bude, když si je připravíte předem, aby včas vychladla. 

Jak připravit vaječnou pomazánku

Uvařená vajíčka bude potřeba vychladit, to snadno urychlíte, když je ponoříte do chladné vody.

  1. Na základní dávku pomazánky si připravte 8 vajec, 5 lžic majonézy, 1 menší cibuli, sůl a mletý pepř.
  2. Vejce vařte ve vroucí vodě asi 10 minut, pak je prudce zchlaďte, oloupejte a jemně nasekejte.
  3. Cibuli také oloupejte a nakrájejte najemno, smíchejte ji s nasekanými vejci.
  4. Pak přidejte ještě majonézu a vše společně promíchejte.
  5. Na závěr už jen zbývá pomazánku dochutit solí a pepřem, znovu promíchat a je hotovo.
  6. Při servírování je vhodné pomazánku posypat nakrájenou pažitkou nebo natí cibule či pórku.

Můžete si přečíst celý recept na vaječnou pomazánku. Doporučujeme k přečtení také komentáře pod receptem, můžete se z nich dozvědět další zajímavé tipy a rady.

Silvestr a vítání nového roku

Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace. 

Inspirujte se:

Chlebíčky | Jednohubky | Pomazánky | Lahůdky z listového těsta | Slané pochoutky 

Komentáře

Další tipy a triky