Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jedním z nejjednodušších druhů cukroví jsou pusinky, protože jsou k jejich výrobě potřeba pouze dvě suroviny – vaječné bílky a cukr dle chuti. Pusinky však nemusí mít jen bílou barvu a tvar kopečku, lze z nich vytvořit i malý roztomilý zelený vánoční stromek.

Vánoční stromek je symbol Vánoc, který už můžeme považovat za český. Pokud na vánočním stole nechcete mít amerického Santu nebo soby, je tvar stromečku ideální. Pusinkový stromeček navíc můžete ozdobit jako ten opravdový.

Jak na pusinkový vánoční stromek

Pokud jste už někdy pekli pusinky, bude to pro vás hračka.

  1. Vaječné bílky vyšlehejte do jemné pěny. Vyvarujte se zbytečných chyb, sníh musí být ušlehaný správně.
  2. Po lžících postupně přidávejte cukr a stále šlehejte, dokud nevznikne pevná hmota.
  3. Do hotové hmoty vmíchejte malé množství zeleného gelového barviva.
  4. Do cukrářského sáčku vložte zdobicí špičku a na vnitřní stěnu sáčku udělejte barvivem několik tahů štětcem.
  5. Poté sáček naplňte obarveným sněhem a na plechu vyloženém pečicím papírem tvořte stromečky.
  6. Stromečky lze dozdobit cukrovým zdobením nebo nastrouhanými pistáciemi.
  7. Stromečky sušte v troubě vyhřáté na 100 °C asi 90 minut.

Pusinkové stromečky se na jazyku rozplývají nejlépe u pohádek.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky