Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka pečená v pepřové omáčce vás oslní svou chutí. Kombinace jemného vepřového masa a výrazné omáčky zaručuje gurmánský zážitek, který je vhodný pro sváteční stůl i k běžnému obědu.

Vepřová panenka je díky své jemnosti a šťavnatosti jedním z nejlepších druhů masa. Společně s pepřovou omáčkou, která jídlu dodává jemnou pikantnost, tvoří harmonickou chuťovou kombinaci. Recept na panenku v pepřové omáčce je snadný na přípravu, výsledek však působí exkluzivně a na talíři vypadá skvěle. 

Jak připravit vepřovou panenku v pepřové omáčce

Pokud máte rádi výraznější chuť, použijte směs barevných pepřů nebo přidejte drcený černý pepř. Pro jemnější variantu zvolte pepř zelený.

  1. Očištěnou vepřovou panenku pokrájejte na plátky a lehce naklepejte - nejlépe pomocí kloubů své ruky.
  2. Maso osolte a zprudka opečte na rozpáleném oleji.
  3. Opečené plátky masa zabalte do anglické slaniny.
  4. V kastrůlku rozpusťte máslo, přidejte nadrcený pepř, zasypejte hladkou moukou a osmahněte. Poté jíšku zalijte studeným vývarem a zjemněte smetanou.
  5. Omáčku povařte do zhoustnutí a následně ji přelijte do zapékací mísy, přidejte panenku zabalenou ve slanině a pečte při teplotě 210 °C po dobu 30 minut.

Tento jednoduchý recept kombinující šťavnatou vepřovou panenku a krémovou pepřovou omáčku je ideální pro zvláštní příležitosti. Zároveň je dostatečně snadný na přípravu i během všedního dne. Vyzkoušejte ho a nechte se překvapit tím, jak snadno si můžete doma připravit luxusní jídlo.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky