Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak získat víno k vaření bez otevření lahve a rovnou s bylinkami? Máme pro vás jednoduchý trik
Zdroj: Kelsey Knight, Unsplash

Jste milovníci vína a chutná vám ve sklenici i v omáčce pod maso? Přemýšlíte, jak mít vždy po ruce oblíbený nápoj králů, který dotvoří váš připravovaný pokrm k dokonalosti, aniž byste museli otevřít novou lahev? Poradíme vám jednoduchý trik.

Recepty s vínem jsou oblíbené, ale někdy nás odradí to, že musíme kvůli pár decilitrům otevřít celou lahev, a víno časem ztratí chuť i vůni, pokud se včas nestihne dopít. Co s tím?

Jaké víno se hodí k čemu?

Základní pravidlo říká, že do jídla používáme jen taková vína, která jsou chutná. Bílá vína se hodí ke světlému masu včetně mořských plodů, k zelenině, ovoci i sýrům. Červené víno dokonale doplní tmavé maso, těstoviny a tučnější sýry.

Jak mít dobré víno k vaření stále k dispozici?

Zamrazit ho. Ať láhev oblíbeného vína otevřete k vaření, chvíli s dobrou knihou nebo posezení s přáteli, vždy dejte trochu do formy na led. Můžete přidat i oblíbené bylinky. V případě potřeby pár kostek vhodíte pod maso a nebojte, chuť se neztratí.

Zero waste domácnost šetří i víno

Pokud po posezení s dobrou společností vyléváte skoro prázdné lahve kvalitního vína, abyste mohli vytřídit sklo, zadržte. I pouhé 3 cm nedopitého vína v průměrné lahvi skrývají přes 100 ml tekutiny, což se hodí třeba právě do tohoto video-receptu:

 

Komentáře

Další tipy a triky