Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vločkové karbanátky se zeleninou jsou zdravou variantou karbanátků z bůčku. Jejich příprava není složitá a nemusíme ani příliš dodržovat recept. Karbanátky smažíme na pánvi nebo je upečeme v troubě.

Už nevíte, co vařit? Na vyndání masa z mrazáku je pozdě a do obchodu daleko. Poradíme vám, jak připravit karbanátky bez masa, které budou milovat dospělí i děti - jsou měkké, na povrchu křupavé a plné chutné zeleniny, vloček a sýra.

Jak na přípravu karbanátků

Postupujeme nejen podle receptu, ale také podle chuti:

  • Celé nebo jemné ovesné vločky přelijeme mlékem (nesmí být úplně ponořené) a necháme je nasáknout a nabobtnat. 
  • Mezitím očistíme mrkev a celer, nastrouháme je nebo nakrájíme na drobné kostičky, uvaříme v osolené vodě - stačí 5 minut.
  • K vločkám vyklepneme vejce, osolíme, opepříme a okořeníme sušeným česnekem a trochou grilovacího koření
  • Pokud máme rádi, přidáme kukuřici a hrášek - mražené nebo sterilované. Přisypeme pokrájenou petrželku.
  • Směs zamícháme a přidáme nastrouhaný sýr, aby vznikla hmota, podobná té na masové karbanátky.
  • Tvoříme kuličky, které obalíme ve strouhance, mírně rozmáčkneme a smažíme na oleji nebo pečeme v troubě na pečicím papíru.
  • Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší a tatarkou.

Pokud jste milovníky zdravé stravy, ale ne vloček, můžete si podle našeho videa připravit karbanátky nebo sekanou z pohanky:

 

Komentáře (2)

Kookina: Dobrý den, nejedná se o typický recept, ale spíš o rady, jak postupovat. Nejsou uvedeny ani konkrétní údaje o použitých surovinách ......

Proč se článkový recepty nedají dát do oblíbených..

Další tipy a triky