Vločkové karbanátky se zeleninou: Jak připravit karbanátky bez masa
Vločkové karbanátky se zeleninou jsou zdravou variantou karbanátků z bůčku. Jejich příprava není složitá a nemusíme ani příliš dodržovat recept. Karbanátky smažíme na pánvi nebo je upečeme v troubě.
Už nevíte, co vařit? Na vyndání masa z mrazáku je pozdě a do obchodu daleko. Poradíme vám, jak připravit karbanátky bez masa, které budou milovat dospělí i děti - jsou měkké, na povrchu křupavé a plné chutné zeleniny, vloček a sýra.
Jak na přípravu karbanátků
Postupujeme nejen podle receptu, ale také podle chuti:
- Celé nebo jemné ovesné vločky přelijeme mlékem (nesmí být úplně ponořené) a necháme je nasáknout a nabobtnat.
- Mezitím očistíme mrkev a celer, nastrouháme je nebo nakrájíme na drobné kostičky, uvaříme v osolené vodě - stačí 5 minut.
- K vločkám vyklepneme vejce, osolíme, opepříme a okořeníme sušeným česnekem a trochou grilovacího koření.
- Pokud máme rádi, přidáme kukuřici a hrášek - mražené nebo sterilované. Přisypeme pokrájenou petrželku.
- Směs zamícháme a přidáme nastrouhaný sýr, aby vznikla hmota, podobná té na masové karbanátky.
- Tvoříme kuličky, které obalíme ve strouhance, mírně rozmáčkneme a smažíme na oleji nebo pečeme v troubě na pečicím papíru.
- Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší a tatarkou.
Pokud jste milovníky zdravé stravy, ale ne vloček, můžete si podle našeho videa připravit karbanátky nebo sekanou z pohanky:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Čím zahustit mleté maso do karbanátků nebo sekané místo strouhanky: Použijeme ovesné vločky
Jak uskladnit petrželovou nať. Uchovejte si zásoby petrželky na dochucování pokrmů
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Komentáře (2)