Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Připravili jste silný vývar, který je nyní potřeba zahustit a zpestřit? Vsaďte na některou z vložek do polévek, díky kterým bude váš vývar sytější. Díky nejrůznějším druhům bude polévka pokaždé chutnat i vypadat jinak.

Vývary jsou nejoblíbenějšími polévkami vůbec. Aby se nejen malým strávníkům nepřejedly, je vhodné je čas od času pozměnit díky polévkovým vložkám. Na výběr je opravdu z mnoha variant, pojďte se na ně podívat s námi.

Klasika v podobě těstovin

Těstoviny jsou klasickou vložkou do polévek. Vaří se zvlášť, protože vaření v polévce by způsobilo její nehezké zakalení. Těstoviny vložte do talíře před nabráním polévky nebo je servírujte zvlášť, aby si každý nabral množství podle svého gusta.

Celestýnské a fritátové nudle

Oboje tyto nudle vznikají stejně - připravíte placky, palačinky, které nakrájíte na 5 cm dlouhé a 0,3–0,5 cm široké nudle. Takto docílíte Celestýnských nudlí. Pokud chcete fritátové nudle, stačí po nakrájení vzniklé nudle osmažit dočervena.

Nejen vaječné svítky

Svítky jsou oblíbenou polévkovou vložkou, která se připravuje z vajec, soli a polohrubé mouky, případně bylinek a dalších ingrediencí - jemně nakrájené šunky do svítku šunkového, nadrobno pokrájené zeleniny a hrášku na svítek zeleninový.

Milované kapání

Příprava kapání je superschopností našich babiček. Stačí smíchat vejce, špetku soli a hrubou mouku v těstíčko, které pomalu a za stálého míchání vléváte do polévky. Kapání pak stačí v polévce povařit po dobu několika minut a je hotovo.

Nočky a knedlíčky

Nočky mohou být masové i obilninové a nejlépe se tvoří oddělováním od zbytku těsta a tvarováním za pomoci lžíce. Knedlíčky v polévce? Ihned se všem vybaví ty játrové. Mohou být však nejrůznější - drožďové, vaječné, rýžové či špenátové.

Další zavářky

Zavářky se sypou do horké polévky, ve které se následně povaří, a pak se může polévka podávat. Patří sem rýže, vločky, kroupy nebo třeba krupice. Skvěle poslouží i k nastavení polévky. Myslete však předem na to, že zavářky hodně nabývají na objemu.

Do polévek se dají vkládat také osmahnuté krutonky nebo hrášek, ztracená vejce a vaječné sedliny. Kterou polévkovou vložku máte nejraději vy? Uvařte si s námi milionovou polévku našich babiček s drožďovými knedlíčky:

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli