Vložky do polévek: Pochutnáte si raději na těstovinách, nocích nebo na kapání?
Připravili jste silný vývar, který je nyní potřeba zahustit a zpestřit? Vsaďte na některou z vložek do polévek, díky kterým bude váš vývar sytější. Díky nejrůznějším druhům bude polévka pokaždé chutnat i vypadat jinak.
Vývary jsou nejoblíbenějšími polévkami vůbec. Aby se nejen malým strávníkům nepřejedly, je vhodné je čas od času pozměnit díky polévkovým vložkám. Na výběr je opravdu z mnoha variant, pojďte se na ně podívat s námi.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Klasika v podobě těstovin
Celestýnské a fritátové nudle
Oboje tyto nudle vznikají stejně - připravíte placky, palačinky, které nakrájíte na 5 cm dlouhé a 0,3–0,5 cm široké nudle. Takto docílíte Celestýnských nudlí. Pokud chcete fritátové nudle, stačí po nakrájení vzniklé nudle osmažit dočervena.
Nejen vaječné svítky
Svítky jsou oblíbenou polévkovou vložkou, která se připravuje z vajec, soli a polohrubé mouky, případně bylinek a dalších ingrediencí - jemně nakrájené šunky do svítku šunkového, nadrobno pokrájené zeleniny a hrášku na svítek zeleninový.
Milované kapání
Příprava kapání je superschopností našich babiček. Stačí smíchat vejce, špetku soli a hrubou mouku v těstíčko, které pomalu a za stálého míchání vléváte do polévky. Kapání pak stačí v polévce povařit po dobu několika minut a je hotovo.
Nočky a knedlíčky
Nočky mohou být masové i obilninové a nejlépe se tvoří oddělováním od zbytku těsta a tvarováním za pomoci lžíce. Knedlíčky v polévce? Ihned se všem vybaví ty játrové. Mohou být však nejrůznější - drožďové, vaječné, rýžové či špenátové.
Další zavářky
Zavářky se sypou do horké polévky, ve které se následně povaří, a pak se může polévka podávat. Patří sem rýže, vločky, kroupy nebo třeba krupice. Skvěle poslouží i k nastavení polévky. Myslete však předem na to, že zavářky hodně nabývají na objemu.
Do polévek se dají vkládat také osmahnuté krutonky nebo hrášek, ztracená vejce a vaječné sedliny. Kterou polévkovou vložku máte nejraději vy? Uvařte si s námi milionovou polévku našich babiček s drožďovými knedlíčky:
Komentáře