Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drobenka neboli žmolenka je součástí mnoha sladkých receptů. Zejména tradiční české koláče si asi málokdo dokáže bez drobenky představit. Pro její přípravu jsou potřeba pouze tři suroviny - cukr, tuk a mouka. Jaká mouka se na drobenku hodí nejvíce, to vám prozradíme v následujících řádcích.

Drobenka zajistí křupavost koláčů, přidá jemnou máslovou chuť a osladí kyselejší ovoce, které se pod drobenkou skrývá. Základní suroviny je možné doplnit například o mletou skořici, vanilku nebo perníkové koření, a koláč tak díky ochucené drobence získá novou příchuť.

Ze které mouky se dělá drobenka na koláč?

Udělat drobenku není nic složitého. Postup její přípravy by si měl osvojit každý začínající pekař. Drobenku je možné udělat z různých druhů mouk, nebo mouku dokonce úplně vynechat.

Tradiční drobenku z polohrubé mouky jednoduše připravíte podle následujícího videoreceptu:

 

Komentáře

Mandela8

6. 8. 2024 23:28

No sákra, mě to naučily dělat za studena. Od teď to budu dělat takto.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky