Z které mouky se připravuje drobenka na koláč? Poradíme vám, po jaké mouce sáhnout
Drobenka neboli žmolenka je součástí mnoha sladkých receptů. Zejména tradiční české koláče si asi málokdo dokáže bez drobenky představit. Pro její přípravu jsou potřeba pouze tři suroviny - cukr, tuk a mouka. Jaká mouka se na drobenku hodí nejvíce, to vám prozradíme v následujících řádcích.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Ze které mouky se dělá drobenka na koláč?
Udělat drobenku není nic složitého. Postup její přípravy by si měl osvojit každý začínající pekař. Drobenku je možné udělat z různých druhů mouk, nebo mouku dokonce úplně vynechat.
- Nejčastější mouka, která se na přípravu drobenky používá, je mouka polohrubá. V některých rodinách se však drobenka dělá z mouky hrubé, někdo dokonce používá i mouku hladkou.
- Místo tradiční pšeničné mouky se dá použít také mouka špaldová či pohanková, jemné ovesné vločky nebo dětská krupička.
- Mouku nebo její část lze nahradit rozdrobenými sušenkami, rozemletými ořechy nebo strouhaným kokosem.
Tradiční drobenku z polohrubé mouky jednoduše připravíte podle následujícího videoreceptu:
Komentáře (1)