Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapání je báječná zavářka do polévky, přišly na to už naše babičky a nám jejich polévky tolik chutnaly. Pokud hledáte zavářku, která je rychlá a jednoduchá, určitě vyzkoušejte kapání. O tom, že vyjde velmi levně, ani nemluvě. Na čtyři talíře polévky bohatě stačí jedno vajíčko.

Kapání je jednoduchá zavářka, kterou připravíte během chvilky. Na polévku pro rodinu vám bude stačit jen několik surovin. Připravte si jedno vajíčko, 2–4 lžíce mouky (podle velikosti vajíčka), 1 lžíci mléka nebo vody a trošku soli. Nejprve promíchejte vejce s mlékem, pak přidejte mouku, zamíchejte a můžete kapání lít do vroucí polévky. Za dvě minuty máte uvařeno a je čas začít servírovat.

Jakou mouku do kapání

Vyberte si mouku podle toho, jaké kapání máte nejraději.

  • Z hladké mouky bude kapání pevné a tužší, pěkně soudržné.
  • Z polohrubé nebo hrubé mouky bude kapání více nadýchané, kypré, ale méně soudržné.
  • Použít můžete i dětskou krupičku, ale počítejte s tím, že se kapání bude více rozpadat.
  • Méně soudržné, nebo spíš rozpadající se bude také kapání, do kterého dáte celozrnnou mouku.

To, že se kapání snadno rozpadá, nemusí však být na závadu, jen je s tím potřeba počítat. Podívejte se na kompletní recept na přípravu kapání (zavářky) z úvodního videa.

Kapání se výborně hodí do vývarů, které krásně zahustí. Víte, jak uvařit nejlepší vývar?

Další tipy a triky