Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dostali jste chuť na guláš, u kterého nestrávíte hodiny v kuchyni? Přesně takovým je segedínský guláš z vepřového masa, kysaného zelí a zakysané smetany. Segedín je ideálním jídlem v chladném počasí, které nás zasytí a zahřeje.

Segedínský guláš pochází z Maďarska, kde se tradičně podává se špeclemi či s chlebem, avšak u nás je jistě nejoblíbenější s knedlíkem. Od běžného českého guláše se liší především kombinací chutí jako je kyselé zelí a smetana. A v neposlední řadě výběrem masa, které je ideální tučnější vepřové

Z jakého masa se dělá segedín

Než se vydáte do řeznictví, poradíme vám, z jakých kousků vepřového masa vybírat. Volíme tučnější vepřové maso, které se postará o správnou chuť segedínského guláše. S libovým masem, jako je třeba vepřová panenka, bychom toho jen těžko docílili. A z čeho vybírat

  • Nejvhodnější je vepřová plec, plecko neboli ramínko, které má ideální poměr tuku a svaloviny.
  • Výborně se hodí více tučnější maso jako je vepřový bůček nebo krkovice.
  • Můžeme zvolit také kombinaci bůčku a plecka
Do pravého segedínského guláše patří zakysaná smetana, kterou vmícháme až v závěru a dále nevaříme. Segedín můžeme ale také zjemnit klasickou smetanou na vaření. Dobrou chuť. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky