Z jakého masa se dělá segedín? Poradíme, jak na dokonalý guláš z kysaného zelí
Dostali jste chuť na guláš, u kterého nestrávíte hodiny v kuchyni? Přesně takovým je segedínský guláš z vepřového masa, kysaného zelí a zakysané smetany. Segedín je ideálním jídlem v chladném počasí, které nás zasytí a zahřeje.
Segedínský guláš pochází z Maďarska, kde se tradičně podává se špeclemi či s chlebem, avšak u nás je jistě nejoblíbenější s knedlíkem. Od běžného českého guláše se liší především kombinací chutí jako je kyselé zelí a smetana. A v neposlední řadě výběrem masa, které je ideální tučnější vepřové.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Z jakého masa se dělá segedín
Než se vydáte do řeznictví, poradíme vám, z jakých kousků vepřového masa vybírat. Volíme tučnější vepřové maso, které se postará o správnou chuť segedínského guláše. S libovým masem, jako je třeba vepřová panenka, bychom toho jen těžko docílili. A z čeho vybírat?
- Nejvhodnější je vepřová plec, plecko neboli ramínko, které má ideální poměr tuku a svaloviny.
- Výborně se hodí více tučnější maso jako je vepřový bůček nebo krkovice.
- Můžeme zvolit také kombinaci bůčku a plecka.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
7 kroků k dokonalému segedínskému guláši: Jak jej připravit jako od maminky a ještě lepší?
Zázvorový čaj pomáhá při nachlazení. Důležitá je správná doba luhování, s medem a citronem krásně prohřeje i báječně chutná
Komentáře