Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zahušťování nejrůznějších pokrmů je jedno velké téma. Někdo nedá dopustit na jíšku, jiný volí další z více možností, aby se vyhnul nadbytečnému použití mouky. A která mouka je potřeba k přípravě jíšky?

Ať už je potřeba zahustit polévku či omáčku, mnozí z nás sáhnou právě po jíšce. Stejně jako všechno k jídlu, i domácí jíška je nepochybně lepší oproti té kupované. Pokud si nejste jisti, kterou mouku použít právě k její přípravě, rádi vám poradíme.

Z které mouky se dělá jíška

Jíška, ať už suchá nebo klasická s tukem, se připravuje z hladké mouky. Nejčastěji se používá mouka pšeničná, lze však použít i jiné druhy, např. bezlepkovou. Dobou přípravy si pak snadno určíte, zda bude jíška světlá nebo tmavá.

Jíškou, kterou můžete znát také pod pojmem zásmažka, můžete zahustit například houbovou omáčku dle Jitky, která patří v našem receptáři mezi velmi oblíbené omáčky. Názorný videorecept z naší dílny vám pomůže s celým postupem přípravy:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky