Z které mouky se dělá jíška? Jen jedna to může být a my vám prozradíme, která to je
Zahušťování nejrůznějších pokrmů je jedno velké téma. Někdo nedá dopustit na jíšku, jiný volí další z více možností, aby se vyhnul nadbytečnému použití mouky. A která mouka je potřeba k přípravě jíšky?
Ať už je potřeba zahustit polévku či omáčku, mnozí z nás sáhnou právě po jíšce. Stejně jako všechno k jídlu, i domácí jíška je nepochybně lepší oproti té kupované. Pokud si nejste jisti, kterou mouku použít právě k její přípravě, rádi vám poradíme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Z které mouky se dělá jíška
Jíška, ať už suchá nebo klasická s tukem, se připravuje z hladké mouky. Nejčastěji se používá mouka pšeničná, lze však použít i jiné druhy, např. bezlepkovou. Dobou přípravy si pak snadno určíte, zda bude jíška světlá nebo tmavá.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jíškou, kterou můžete znát také pod pojmem zásmažka, můžete zahustit například houbovou omáčku dle Jitky, která patří v našem receptáři mezi velmi oblíbené omáčky. Názorný videorecept z naší dílny vám pomůže s celým postupem přípravy:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kaiserky k pohoštění II
Přidáno před 23 hodinami
Kaiserky k pohoštění I
Přidáno před 23 hodinami
Podzimní tvarohové dortíky
Přidáno 20. 9. 2024 20:22
Špenátové lívance s jablky
Přidáno 20. 9. 2024 14:00
Kuřecí prso s květákovo-mrkvovou kaší
Přidáno 20. 9. 2024 12:23
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Přidáno 20. 9. 2024 11:07
Komentáře