Jak připravit zapečený česnekový chléb? Zkuste to s námi podle videonávodu
Česnek má silné aroma, které ne každý vyhledává. Pokud jste ale milovníci česneku anebo potřebujete zahnat nastydnutí, doporučujeme vyzkoušet vynikající a silně návykový česnekový chleba nebo česnekovou bagetu.
Česnekový chleba a česneková bageta chutnají skvěle díky speciální „upečené“ pomazánce z česneku a cibulek šalotek. Na její přípravě není nic složitého, zvládne ji i začátečník. Výsledek může být pokaždé trochu jiný podle druhu sýra, který použijete.
Jak na česnekový chleba či bagetu
Zvolte si své oblíbené pečivo a můžete se do přípravy směle pustit.
- Na dno pekáčku vložte alobal a na něj několik neoloupaných palic česneku a neoloupaných šalotek.
- Šalotky a česnek pokapejte olivovým olejem a posypte solí a pepřem.
- Okořeněný česnek a cibuli pořádně zabalte do alobalu a dejte péct.
- Jakmile zelenina vychladne, vytlačte ji ze slupek do misky, přidejte změklé máslo a vše rozmělněte vidličkou.
- Znovu můžete směs osolit a opepřit a nakonec přidejte vločky chilli.
- Hotovou pastu natřete v silné vrstvě na chléb nebo bagetu, posypte kterýmkoli sýrem a dejte zapéct.
- Po zapečení posypte pečivo jarní cibulkou a pokapejte medem.
Česnekový chléb chutná nejlépe rozkrájený na malé kousky.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít šalotku v kuchyni? Chutí je jemnější a lahodnější než klasická cibule. V omáčkách se navíc dokonale rozpustí
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Retro okénko: Rum tuzemák stál 50 Kčs za půllitr. Nejslavnější byl s plachetnicí. Sehnat se dá stále, jen se mu nesmí říkat rum
Komentáře