Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnek má silné aroma, které ne každý vyhledává. Pokud jste ale milovníci česneku anebo potřebujete zahnat nastydnutí, doporučujeme vyzkoušet vynikající a silně návykový česnekový chleba nebo česnekovou bagetu.

Česnekový chleba a česneková bageta chutnají skvěle díky speciální „upečené“ pomazánce z česneku a cibulek šalotek. Na její přípravě není nic složitého, zvládne ji i začátečník. Výsledek může být pokaždé trochu jiný podle druhu sýra, který použijete.

Jak na česnekový chleba či bagetu

Zvolte si své oblíbené pečivo a můžete se do přípravy směle pustit.

  1. Na dno pekáčku vložte alobal a na něj několik neoloupaných palic česneku a neoloupaných šalotek.
  2. Šalotky a česnek pokapejte olivovým olejem a posypte solí a pepřem.
  3. Okořeněný česnek a cibuli pořádně zabalte do alobalu a dejte péct.
  4. Jakmile zelenina vychladne, vytlačte ji ze slupek do misky, přidejte změklé máslo a vše rozmělněte vidličkou.
  5. Znovu můžete směs osolit a opepřit a nakonec přidejte vločky chilli.
  6. Hotovou pastu natřete v silné vrstvě na chléb nebo bagetu, posypte kterýmkoli sýrem a dejte zapéct.
  7. Po zapečení posypte pečivo jarní cibulkou a pokapejte medem.

Česnekový chléb chutná nejlépe rozkrájený na malé kousky.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky