Zavářky do polévek a chyby v jejich vaření: Poradíme, jak jim jednoduše předejít
Polévky se zavářkou jsou skvělou volbou, pokud se toužíte cítit plně zasyceni. Ne vždy se daří - i v tomto případě lze chybovat, proto pro vás máme výčet chyb, kterým lze včas předejít a docílit tak chutných zavářek.
Zavářky a vložky do polévek milují malí i velcí strávníci. Zatímco játrovým knedlíčkům neholdují všichni, z ostatních zavářek si vybere každý - ať už milujete nudle, nočky nebo kapání, dejte pozor na časté chyby při jejich použití.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chyby ve vaření polévkových zavářek
- V případě rýže, krup, ovesných vloček či bulguru přidávaných do polévky dávejte pozor na použité množství, aby polévka nebyla hustá až příliš.
- Velikost kapání - tato polévková vložka je typická svými malými rozměry, proto dávejte pozor při přidávání kapání do polévky, příliš velké kusy nejsou chutné.
- Také polévkové knedlíčky mají mít menší velikost, zásadní je však i jejich správná příprava - musí mít ideální konzistenci, aby se v polévce nerozpadly.
- Játrové knedlíčky mohou zakalit vývar, což je naprosto nežádoucí. Můžete je tak jednoduše uvařit v jiném hrnci a do vývaru je přidat až při servírování.
- Těstíčko na polévkové nočky musí být dostatečně husté - z řídkého těsta by se vám nočky v polévce rozpadly a rozvařily na nevzhledné cucky.
- Rozvařené nudle v polévce nejsou zrovna reprezentativní, proto je lepší uvařit je zvlášť a do polévky přidávat až těsně před jejím servírováním. Také můžete misku či talíř s uvařenými nudlemi dát na stůl, aby si každý nabral sám.
Jaké zavářky máte v polévkách nejraději? Napište nám do komentářů vaše oblíbené polévky i se zavářkami a inspirujte se videem s názornou přípravou dokonale chutných špenátových knedlíčků, kterými 100% oslníte každého strávníka u stolu:
Komentáře