Poradíme, jak snadno vyrobit domácí zmrzlinu bez zmrzlinovače. Stačí několik málo ingrediencí a správný postup
Na domácí zmrzlinu, u které si můžeme pohlídat složení, nepotřebujeme speciální přístroj. Stačí mrazák a správný postup.
Mrazák bývá součástí i malé ledničky, takže pak už potřebujete jen nějakou nádobu vhodnou k mražení. Šikovné jsou kelímky nebo vaničky z pevnějšího plastu s víčkem.
Jak na domácí zmrzlinu
Směs na zmrzlinu můžete vyrobit klasicky ze smetany, žloutků, ochucení (kakao, káva, čokoláda, vanilka, ovocný protlak atd.) a cukru - recepty najdete na našich stránkách. Nalijte směs do misky, vložte do mrazáku a každou zhruba hodinu promíchejte, aby se ve směsi netvořily ledové krystaly.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Až bude mít zmrzlina požadovanou konzistenci, můžete ji nechat zcela zmrznout. Před podáváním ale musíte zmrzlinu zase nechat trochu povolit, aby šla porcovat.
Nejrychlejší zmrzlina je ze zmrzlého ovoce, rozmixovaného s vychlazenou smetanou a cukrem.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Nepečené cukroví z piškotů: Vláčná a voňavá vosí hnízda, efektní ořechové trubičky nebo aromatická kávová zrna
Komentáře