Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Poradíme, jak snadno vyrobit domácí zmrzlinu bez zmrzlinovače. Stačí několik málo ingrediencí a správný postup
Zdroj: Toprecepty.cz

Na domácí zmrzlinu, u které si můžeme pohlídat složení, nepotřebujeme speciální přístroj. Stačí mrazák a správný postup.

Mrazák bývá součástí i malé ledničky, takže pak už potřebujete jen nějakou nádobu vhodnou k mražení. Šikovné jsou kelímky nebo vaničky z pevnějšího plastu s víčkem.

Jak na domácí zmrzlinu

Směs na zmrzlinu můžete vyrobit klasicky ze smetany, žloutků, ochucení (kakao, káva, čokoláda, vanilka, ovocný protlak atd.) a cukru - recepty najdete na našich stránkách. Nalijte směs do misky, vložte do mrazáku a každou zhruba hodinu promíchejte, aby se ve směsi netvořily ledové krystaly.

Až bude mít zmrzlina požadovanou konzistenci, můžete ji nechat zcela zmrznout. Před podáváním ale musíte zmrzlinu zase nechat trochu povolit, aby šla porcovat.

Nejrychlejší zmrzlina je ze zmrzlého ovoce, rozmixovaného s vychlazenou smetanou a cukrem.

Komentáře

Další tipy a triky