Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Australská kuchyně – v receptech se snoubí britská elegance s vynalézavostí domorodců

Žraločí ploutve i klokaní steaky byste mohli ochutnat v Austrálii! U protinožců ale kromě lokálních specialit jedí trochu podobně, jako ve Velké Británii. Ostatně, královna Alžběta II. je vládkyní i této země v Oceánii. Proto jistě nepřekvapí, že v Austrálii je oblíbená tmavá kvasnicová marmeláda Vegemite, kterou jedí i Angličané, nebo třeba různé slané koláče plněné vnitřnostmi.

Oblíbenými pokrmy Australanů jsou také pečené jehnečí nožičky, nasolené hovězí, které se podává s bramborovou kaší nebo třeba Lemingtonky - piškotové kostičky polité čokoládou a posypané kokosem. Vedle těchto lahůdek v Austrálii i v moderní době „frčí“ takzvané bushfood, což jsou malé, svačinové porce jídla složeného ze semen, bobulí a dalších volně rostoucích jedlých plodin. Živí se jím totiž především australští domorodci.

Více

Alternativy k těmto receptům