Japonská kuchyně: lehké, zdravé a poměrně snadné recepty
S japonskou kuchyní se Češi poměrně dobře seznámili už před lety, kdy se objevili první sushi bary. Jenže ne každý už ví, že se u nás dá sehnat celá řada dalších chutných japonských jídel a také že není vůbec těžké si je doma připravit. Nudlové pokrmy (a z nich zejména polévky) jsou ideální pro příjemně strávený večer s vůní dálek, po kterém vás nebude bolet žaludek z těžké večeře.
Základem japonské kuchyně jsou rýže, zelenina, ryby a mořské plody. Velkou část pokrmů tvoří studená jídla, zejména sushi, vyrobené z rýže, řas a syrových ryb. Krásně vás zahřeje třeba vydatná polévka ramen. A ačkoli si Japonci příliš nepotrpí na sladkosti, i nějaký ten japonský moučník by se našel. Ale pozor, do žloutkového věnečku nebo rakvičky se šlehačkou má opravdu hodně daleko!
Související články
Přečtěte si Zobrazit více
27 skvělých tipů, čím při vaření nahradit drahá vajíčka: Pomůžou brambory, ovesné vločky, pudink i pivo
Josef Maršálek upekl výjimečný španělský chléb vonící olivami: U nás doma ho děláme velmi často, přiznal cukrář
Tesco spouští naostro svůj Online Club, zákazníkům nabídne slevu na nákupy a další benefity