Japonské kuřecí řízečky Tori Katsu
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 9 809 kJ / 2 344 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 221,99 g |
Tuky | 28,61 g |
Vláknina | 14,17 g |
Cholesterol | 903 mg |
Sodík | 3,67 g |
Sůl | 8,21 g |
Sacharidy | 292,68 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Katsu je klasické japonské jídlo, (které se snadno dělá jako náš řízek), podávané s rýží a přelité omáčkou.
Kuřecí katsu má své jméno od katsuretsu, což v japonštině znamená kotleta. Styl Katsu je forma vaření, která zahrnuje smažené kotlety a jiné maso nebo mořské plody, obalené v panko strouhance.
Panko strouhanku vyrobíme snadno z bílého toustového chleba bez kůrek. Nahrubo krajíčky nastrouháme,
usušíme na pečícím papíru cca 3 minuty v předehřáté troubě na 150° C a necháme vychladnout.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 4. 2021 17:04
6. 4. 2021 16:57
6. 4. 2021 10:37
6. 4. 2021 09:42
***
"...získáme tak čtyři malé kousky každého kuřecích prsa"
Ale obrázek s tímto patrně nekoresponduje...
***
"... olej dostatečně horký (kolem vložené špejle se dělají bublinky)
Když už mám po ruce strouhanku, tak dám špetičku do oleje a také se dělají bublinky když je olej dostatečně vřelý
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno před 6 hodinami
Vaječná pomazánka s vejci a křenem
Přidáno před 6 hodinami
Kedlubnová máslová polévka s hráškem
Přidáno před 8 hodinami
Rajčatový chleba
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Lilek tří barev
Přidáno 7. 6. 2024 10:33
Kuřecí marinovaná plněná prsa
Přidáno 7. 6. 2024 07:02
Právě bylo uvařeno:
Snídaňové bochánky s čokoládou
Adel_Hrom uvařila před 14 minutami
Mrkvový salát s celerem a pomerančem
Dasaja uvařila před 31 minutami
Koláč kynutý litý s ovocem
Pavlina_na_hrad uvařila před 44 minutami
Kuřecí prso s medovým lilkem
Lidiia uvařila před 1 hodinou
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 1 hodinou
Pomalu pečená stehna s lepenicí
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Koka sušenky
MarieP uvařila před 2 hodinami
Kynutý tvarohový závin
MarieP uvařila před 2 hodinami
Jablkový perník
MarieP uvařila před 2 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
HanaVl uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Suroviny: prsa kuřecí, sůl, pepř, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej, tonkats, kečup sladký, omáčka worcesterová, omáčka sojová, hořčice dijonská, mirin, víno
Japonské kuřecí řízečky Tori Katsu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vPjL
4 názory