Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Delikatesy a speciality maďarské kuchyně – nejlepší recepty, nejznámější jídla a pití

Delikatesy a speciality maďarské kuchyně – nejlepší recepty, nejznámější jídla a pití

Maďarsko patří historicky k našim nejbližším sousedům a tak je nám spousta pochoutek z tamní kuchyně velmi blízká: ať už se jedná o proslulý guláš, nejrůznější druhy čerstvých i mletých paprik nebo maďarskou čabajku a uherský salám. Oblíbený je v Česku i perkelt, jídlo podobné guláši, které se ovšem zahušťuje moukou, nebo paprikáš, maso ve smetanovo-paprikové omáčce.

Maďaři mají i vlastní druh těstovin, takzvanou tarhoňu, což jsou vlastně drobné noky z nudlového těsta. A z dob Rakouska-Uherska a kouzelného 19. století si Maďaři odnesli i celou řadu lahodných dezertů: Dobošův dort, tedy piškot s čokoládovo-máslovým krémem nebo Rigó Jancsi, další druh piškotového dortu. A není nic lepšího, než tyhle pochoutky spláchnout výborným tokajským vínem.

Více

1 2 3 11