uvařila 9. 11. 2013 16:39
makové, tvarohové, povidlové
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
uvařila 9. 11. 2013 16:39
makové, tvarohové, povidlové
mouka schar mix, cukr moučkový, žloutek, sůl, olej, mléko, cukr, droždí čerstvé, jizerka, cukr moučkový, cukr vanilkový, máslo, povidla švestková, ořechy, mák, tvaroh, vejce
Svatováclavské koláčky z nekynutého těsta se před pečením namáčejí do vajíčka. Jsou pak neuvěřitelně křehké a vláčné
Jak snadno oloupat vejce natvrdo i jednou rukou: Stačí skořápku dobře naklepnout, důležitá je ale i teplota
Pomazánka maceška: Prvorepubliková delikatesa se dělá dodnes. Víte, z čeho?