uvařila 1. 12. 2010 23:11
těsto
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
uvařila 1. 12. 2010 23:11
těsto
cukr moučkový, tuk, vejce, koňak, pudink vanilkový, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, zavařenina, nutella, krém máslový, punčovina, pomerančový krém, poleva čokoládová, poleva cukrová, mandle, oříšky, lentilky, ovoce kandované, rýže barevná
Svatováclavské koláčky z nekynutého těsta se před pečením namáčejí do vajíčka. Jsou pak neuvěřitelně křehké a vláčné
Jak snadno oloupat vejce natvrdo i jednou rukou: Stačí skořápku dobře naklepnout, důležitá je ale i teplota
Pomazánka maceška: Prvorepubliková delikatesa se dělá dodnes. Víte, z čeho?