Prostřeno vás pošle na cestu kolem světa: Marocký Tajine vystřídá wagyu steak. A víte, jak se správně dělá caesar salát?
11. 4. 2022 Vaření
Soutěžící v Prostřeno vám tento týden připraví dobroty z celého světa. Tentokrát si to mezi sebou v kulinárním klání rozdají tři muži a dvě ženy ze středočeského kraje. Oslní Petr soutěžící svým Caesar salátem? Vyjde Anetě sázka na cizokrajnou marockou kuchyni? A z čeho se připravuje Plumlovský řízek?
Cesta kolem světa
S recepty soutěžících zavítáme do slunné Itálie, sladké Francie, ale ochutnáme i exotickou marockou a luxusní japonskou kuchyni. Nebude však chybět ani výlet do českých kuchařek. A jak se soutěžící poperou s úkolem týdne – zakomponovat do svého menu vejce?
Mohlo by vás zajímat
Caesar salát
Prvním soutěžícím je manažer Petr, který hosty pozve ke své tetě, a ne domů. Jako předkrm připraví Caesar salát. Jak ocení soutěžící to, že do toho pravého nepatří krevety? Recept na ten pravý ikonický caesar salát najdete na našich stránkách. Vylepší si Petr reputaci hráškovým krémem s krutony a slaninkou nebo hlavním pokrmem líčky na víně s žampiony a bramborovou kaší či se budou hosté rozplývat nad čokoládovým fondánem s malinovým coulis? A pomůže jeho modernímu menu to, že absolvoval kurs u Zdeňka Pohlreicha?
Mohlo by vás zajímat
Crostini podle Karolíny
Sportovkyně Karolína se v úterý nechá inspirovat italskou kuchyní. Připraví crostini – jednoduché, ale efektní jednohubky, které je možné připravit na několik způsobů. Jaký zvolí Karolína? Dalšími chody budou polévka z pečené dýně, tagliatelle s masovým ragú a hruškový koláč s crème fraîche.
Mohlo by vás zajímat
Plumlovský řízek
Dlaždič a řidič valníku Jarda o sobě tvrdí, že je workoholik. Svým hostům připraví ve středu svá oblíbená jídla - pastu z pečeného vepřového masa, domácí chléb, hovězí polévku se zeleninou a domácími nudlemi, plumlovský řízek a moravský frgál. Jak uspěje se svou českou hutnou kuchyní? A čím se plumlovský řízek liší od legendárního pavlišovského řízku?
Tajine s rýží
Pojišťovačka Adéla vezme své hosty na gastronomický výlet do Maroka. Jako předkrm připraví hummus se zeleninou a pomazánku z pečených paprik s pečivem, marockou rajčatovou polévku, tajine s rýží a pita chléb a skořicové šneky s polevou. Zaujme soutěžící výraznými chutěmi marocké kuchyně? Podívejte se, jak se připravuje kuřecí tajine.
Luxusní Wagyu steak
Pokerový hráč Honza není v Prostřeno poprvé. Povede se mu jeho repete, které vsadí na jednu kartu – luxusní suroviny? Cena za 1 kg hovězího Wagyu začíná na dvou tisících korunách. Tak luxusní surovinu určitě mnozí soutěžící ochutnali poprvé. Ocení to při závěrečném hodnocení? Jako přílohu si ke steaku připraví brambory grenaille. Sladkou tečkou na závěr bude francouzská klasika créme brûlée.
Co odkryjí páteční pokličky? A bude výhra zasloužená? Dívejte se s námi na Prostřeno tento týden.
Témata
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
14 receptů na jídla pečená v sáčku: Vyzkoušejte snadné a čisté pečení plné chuti
Dýňový cheesecake: Jak na něj, aby byl dokonalý? Chuti pomůžou ořechy i koření!