Raut na Plese jako Brno: Pohlreich, ústřice, šneci, růžová čokoláda, sushi i makronky. Nuda v jídle určitě nehrozila
29. 1. 2024 Rozhovory a reportáže
Ples jako Brno je každoročně přehlídkou nejen našich nejslavnějších celebrit a jejich nádherných rób, ale také špičkové gastronomie. Rauty na této akci jsou vyhlášené a jídlo patří k hlavním lákadlům plesu. Letos nejrůznější delikatesy na místě navíc připravoval i sám „velký šéf“ Zdeněk Pohlreich. Byli jsme u toho!
Ústřice, šneci i sushi
V brněnské Galerii Fait to v sobotu všemi hvězdami jen zářilo. Potkat jste zde mohli moderátorky Terezu Pergnerovou nebo Gábinu Partyšovou, modelku Taťánu Kuchařovou i operní divu Andreu Kalivodovou.
Mezi gentlemany nechyběl mistr etikety Ladislav Špaček a se svou ženou dorazil i šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, aby přímo na místě pro hosty připravil luxusní delikatesy.
Kdo netančil, mohl se zabavit hodováním. Pro hosty byly připraveny lahůdky, nad kterými zrak přecházel. Co se na místě dalo ochutnat? Mimo jiné čerstvé ústřice v šesti různých druzích, zapečené mušle svatého Jakuba, nepřeberné množství špičkových uzenin a sýrů, prvotřídní sushi, kvalitní vína a rafinovaně připravené pokrmy.
Pro milovníky klasicky nemohl chybět ani hovězí tatarák v moderní úpravě. Na staropražskou tradici v Brně navazovali zapečení šneci z farmy Nahošovice, ti neměli chybu! Kromě toho nás zaujal třeba i králičí řízek s estragonovou majonézou. Zajímavá kombinace.
Mohlo by vás zajímat
Ples na sladké vlně
Komu by se zdálo, že má hořký život, mohl sáhnout po něčem sladkém. Výběr byl, slovy klasika, neboli "klasičky", famózní! K namáčení ovoce lákaly tři čokoládové fontány s mléčnou, bílou a růžovou čokoládou, ve výběru zákusků nechyběly makronky či nadýchané a krémem plněné francouzské větrníčky choax a další druhy dezertů. Některé zákusky vypadaly spíš jako malá umělecká díla.
Ostatně, podívejte se sami do naší galerie:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Palačinky podle receptu Zdeňka Pohlreicha: Jemné a krásně vláčné, dochucené marmeládou a pocukrované chutnají skvěle
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Přečtěte si Zobrazit více
Existuje jednoduché, nepečené a zároveň chutné cukroví? Určitě ano! Vyzkoušejte s námi raw cukroví bez přidaného cukru
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Účastnice Hell's Kitchen Sierra přiznala, kdy je v kuchyni nejistá a jaká jídla neumí vařit: Musím se to naučit, to vím, říká