Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 1 hodinou
„Jak nejlépe mixovat se stolnim mixerem když se počas mixování kazí“ Simona Skolakova, před 7 hodinami
„O kefírové houbě“ veronika_straka, 22. 9. 2024 11:44
Poslední příspěvky
„Anna Kocikova: vždyť ty, Drahuško, vaříš famózně! Dobrý…“ MarcelaPa, před 1 hodinou
„Všem přeji hezké,první podzimní odpoledne Manžel dnes k…“ Anna Kocikova, před 5 hodinami
„Dobrý deň dievčatá, u nás dnes ešte pekný slnečný deň.…“ Julia Oskerova, před 6 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Podkrkonošský hubník
Přidáno před 5 hodinami
Tyrolské rösti
Přidáno před 9 hodinami
Pečínka z divočáka se zelím a jeřábem
Přidáno před 11 hodinami
Kapusta dušená na špeku s míchanými vejci
Přidáno před 12 hodinami
Masové koule v jeřabinách
Přidáno před 13 hodinami
Marinovaná pečená vepřová žebra
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Roman Staša ustál moderátorské zemětřesení na Nově: Mám ve Snídani jeden velký problém, přiznal nedávno
Malá encyklopedie vánočního koření: K čemu je dobrý anýz a kam se hodí badyán nebo zázvor?
Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní je krásně vláčný, báječně osvěží v horkých letních dnech a božsky chutná
1. 4. 2020 10:40
1. 4. 2020 10:04
1. 4. 2020 09:18
1. 4. 2020 08:54
31. 3. 2020 11:26
31. 3. 2020 11:10
31. 3. 2020 11:08
31. 3. 2020 10:57
30. 3. 2020 15:35
Jinak samozrejme at uz je to chili nebo kurkuma ci zazvor, maji stejne, jako nas cesnek a cibule, protizanetove ucinky, posiluji imunitu a pali bacila coz ted vsichni potrebujem
30. 3. 2020 12:31
29. 3. 2020 17:38
29. 3. 2020 16:34
29. 3. 2020 15:00
Smazak, vyvary, rizecky, gulasky, knedlicky s vajicky i chlebicky.. no same mnamky opet ..
Ode mne dnes na tema curry. Mam pocit, ze nam totiz uz beha i v krevnim obehu, vsechno mi voni jako curry, i ta Nivea krem na opalovani…
Trochu jsem se pidila, a od zdejsich kucharu vyzvidala, v cem je to Malajske jine od tech ostatnich.. Proc jsou na nej tak pysni…
Proc z pohledu navstevnika ponekud zapada mezi vsemi temi ostatnimi jako - thajske, indicke, cinske, vietnamske, pakinstanske, japonske,ze Sri Lanky, z Karabiku...
Asi je to tim, ze obyvatelstvo je tady hodne multikulturni... takze se to hodne micha i co se tyce kulinarstvi. A jako i u nas, vse se lisi podle regionu, kazda "ves" ma "svuj" recept a napr. koreni v jinem pomeru. Asi jako i u nas se bramboraky a zelnacky delaji v ruznych variantach v ruznych krajich.
Ale dozvedela jsem se, ze napr. Malajske nebo Indoneske pokrmy maji silny vyvarovy zaklad, pak nasleduje pomale vareni/duseni…
Thajska kuchyne je pak znama spise rychlym restovanim, aby suroviny pokud mozno zustaly opravdu cerstve.
Jako ilustracni foto pridavam Malajske zelene curry ( s dovolenim manzela i vc. neho) . Myslitelsky vyraz znamena, ze ostre, na rozdil ode mne, moc nemusi a tak nejak ho pali ehm… usta
(ne ze by ale nebyl myslitel samozrejme )
Vareni zdar a hodne sily v boji proti vsem virum
0c166f5c-c922-4ec1-a349…
29. 3. 2020 13:31
29. 3. 2020 12:54
Předchozí 1 … 693 694 695 696 697 … 2445 Další