Stévie sladká - sladidlo nové generace
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Nadja, před 3 hodinami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, před 14 hodinami
„Přání a gratulace“ Nadja, 9. 10. 2024 16:39
Poslední příspěvky
„MarcelaPa: hledala jsem rcp na Tvé ovoce pod pokličkou,…“ Nadja, před 3 hodinami
„hazel: Stáni líbí se mi jak všem chutná Česká kuchyně . A…“ tara23, před 3 hodinami
„Dobry den, dnes varim kureci polevku a budu delat zapekany…“ hazel, před 3 hodinami
před 3 hodinami
před 3 hodinami
Ten švestkový koláč máš parádní, ten bych si dala i já, žádné kraje
před 3 hodinami
dnes varim kureci polevku a budu delat zapekany kvetak. Zbytek svestkoveho kolace ke kave.
Kolacky vsem chutnali , nejvice s tvarohem. Ja jsem jich udelala malo a tak nekteri ani neochutnali a divili se ze jsou jiz pryc Na jablkovy zavin je vzdy nejvice uchazecu. Tentokrat ho pekl syn a po nem se jen zaprasilo
před 6 hodinami
20241016_155825.jpg
před 7 hodinami
před 8 hodinami
před 8 hodinami
před 8 hodinami
V nedávných letech jsem také používala rostlinné tuky jako Perlu apod. Teď už zase jen máslo, sádlo na smažení i občas na chleba, jen na pečení tuk Zlatá Haná s přidáním kousku másla. Olej mám doma vždycky - pro případ, že dojde sádlo a do proslulé olejové bábovky. Kupuji obvykle řepkový. Ze slunečnicového jsem jednou dělala majonézu a byla hořká, tak už se mu vyhýbám. Olivový mi nechutná.
Jahodovými knedlíky mi děláš chutě - mňam.
před 9 hodinami
Děda byl nekompromisní, " Máš to samé lupení, sbal si to a jdi ". To byly časy a ty večery.
Když jsem česala, tak jsem měla od babičky nakázáno 6 věrtelů . Každý rok jsem se na chmel těšila.
Byla jsem tam i v 68, když přijeli Rusáci a plížili jsme se na chmelnici namáčknuté na baráky.
Tam jezdili po karlovarce do Prahy
před 9 hodinami
A hrášek také u nás JZĎáci pár let pěstovali, ale pak přešli na pelušku. Ta sice byla nahořklá, ale zvykli jsme si, když nebylo nic lepšího. A představ si, že jsem letos u silnice objevila pole s hráškem, tak jsem Petra vyhnala na polní pych - vůbec se mu nechtělo, ale když jsem mu řekla, že si tam dojdu sama (o berlích), tak se slitoval a přinesl mi ho plnou kapsu. To jsem se úplně vrátila do dětství. A za týden bylo po hrášku - zaorali ho jako zelené hnojení.
před 13 hodinami
před 13 hodinami
No a Roztoky jsou spíš průmyslová vesnice. Moc polí tady nebylo, akorát vzpomínám že za zahradou několik let byl hrách. To byla dobrota .
A z domova jsem zvyklá dávat do všeho máslo a smažit na sádle hlavně řízky. Olivový olej dávám do salátů. Pak ještě občas používám řepkový olej a slunečnicový. Nic jiného nekupuji
před 13 hodinami
před 15 hodinami
hazel: píšeš, že všeho s mírou - ale kde vždycky toho Míru najít....
jj, dříve vždy, když bylo něčeho nedostatek, tak to bylo nezdravé, a naopak. A teď to vypadá podobně.
Jsem ráda, že se vám večer vydařil a dobře jste se najedli i pobavili. Taková setkání bývají fajn, zvláště, když se o přípravu podělí více lidí a nezůstane vše jen na hostitelce. Musela jsem se podívat na ty Tvé špenátové pusinky - zajímavý receptík, jak lze využít odpalované těsto. Určitě by mi chutnaly stejně jako vám.
Jaký byl ohlas na koláčky - určitě zmizely rychlostí blesku.
Cukrovou řepu jsem nikdy neochutnala - u nás venku se nepěstuje, jsme bramborářský kraj. Ale kamarádka vždy s nostalgií vypráví o řepánkách a já bych je ráda ještě vyzkoušela a ochutnala, ale asi se toho nedočkám.
Přeji Ti krásný den.
před 23 hodinami
Na Silvestra rano jsme delali takove male bucticky a plnene makem a upecene jsme je namaceli v tomto syrupu z repy a obalovali v ustrouhanem perniku. No ty byly tak dobre, uplne ted citim tu vuni.. Ja jsem zde jeste snad o bile cukrove repe neslysela.
Zajimavy recept na salat.
1 2 3 … 2460 Další