Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

kynuté těsto do ledničky

Cesto na langoše tiež dávam do chladničky, ale nie cez noc, tak na 1 hodinu. Raz bolo dlhšie, a to bolo potom ako Hrnček, var :-D:-D:-D Ale tým, že cesto kysane pomalšie, je jemnejšie.
Vašku, do mrazáku som neskúšala. Neviem, akú teplotu tie potvorky prežijú;-):-D

Vašku, těsto na langoše dělám vždycky z kila mouky a holky si postupně odebírají a smaží, když přijdou ze školy, mají čerstvé. Tak 2-3 dny, ale ke konci už to těsto bývá hodně tahavý a lepkavý. Tím, že tam nejsou vejce a tuk, není problém, stejně tak těsto na pizzu je bez vajec. Vánočkové těsto bych déle jak do rána raději nenechala.
A k tomu mražení: vím, že se prodávají mražené výrobky z kynutého těsta, které jen upečeš. Ale osobně jsem to ještě nezkoušela a ani se zatím nechystám, já radši čerstvý :-8:-8

To mi sedí. Rád bych věděl, jak dlouho se dá v chladničce udržet aniž by utrpělo. A CO MRAZAK ?

Já ano, dělám takhle těsto na pizzu i langoše. Tím, jak kyne těsto v lednici, je jemnější, hladší, lepek má dost času se rozložit ;-):yes:

Mám recept na langoše,které kynou v ledničce přes noc. Zadělá se těsto vykynutým kváskem, i s mísou se dá do igelitky a takto zabalené do lednice.
Zatím jsem to ale nezkoušela.

Děkuji tak to teda vyzkouším:-))

lusinda..ano....nechaj si to cesto najprv trochu podkysnut pred vlozenim do chladnicky, daj ho do misy a prikry...v chladnicke ho mozes kludne nechat az do rana...a rano piect rovno z cerstvo vykysnuteho ....citala som, ze v pizzeriach nechavaju takto cesto v chladnicke aj 24 hodin

Lusindo, už jsem o tom slyšela, že kynuté těsto dost dobře kyne v lednici, ale jestli celou noc, to teda fakt nevím, být tebou, tak to vyzkouším;-)

Chtěla bych se zeptat když si večer připravím kynuté těsto na koláčky mohu je dát na noc kynout do ledničky a ráno dále zpracovávat?Děkuji:-)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek