Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak šlehat nad párou

tejaja: tak, tak, myslela jsem ruční šlehač elektrický. Špatně jsem se vyjádřila. Ale někdy klidně šlehám metličkou. Jde to také dobře, jen pomaleji, ale tím poctivým šleháním se mi zdá pevnější...:-)
Hella: to je prima nápad, určitě to zkusím!

V cukrárnách si "šlehání nad párou" zjednodušují tak, jak jsem popsala http://www.toprecepty.cz/recept/3738-citronove-rez...

Nad parou šľahám vždy ručným šľahačom ( elektrickým ), nie mixérom. Misu postavím do nádoby s vodou ( vodný kúpeľ ) a šľahám. Sneh či krém je vždy pevný a nadýchaný.

Pavlina: mixerem taky někdy šlehám (když spěchám).
Ručně je to pomalejší, ale zdá se mi potom tužší:-K

jahoda::-)díky za odpověď!snad by to mohlo jít šlehat i pomocí mixéru...?spíš jsem myslela ten krém:-) tak ještě 1x díky

Pavlina: Pavli, já vyberu vhodný hrnec, na který vleze nějaká mísa, dám hrnec s vodou na sporák, přivedu k varu, potom dám na min.teplotu -udržuji vodu horkou, nad hrnec dám zmíněnou mísu a takto ručně šlehám nad parou do ztuhnutí (asi myslíš bílky, tam se přidává cukr, nebo se takto šlehá i žloutkový krém, možná i něco jiného, nějak mě momentálně nic nenapadá...)
Šlehání trvá déle, ale poznáš to, že např. sníh je zcela tuhý, netečem, drží tvar - dělají se takto sněhové pusinky atd.;-):-K

Dobrý den,když je v receptu psáno (vy)šlehat nad párou, jak to mám udělat? držet mísu nad párou a takto šlehat? Omlouvám se za hloupý dotaz,ale nikdy jsem to neviděla. A jak dlouho šlehat? Děkuji za rady!!!

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek