Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přesunutá diskuze k receptu Žampionové placičky s nivou

maiva: Nesouhlasím s větou, že i "vaření má své limity a vše bylo objeveno".. není...objevuje se pořád a objevovat se bude dál.;-)..to snad platí jen, když někdo vaří stále dokola.. ;-)

Ja som len neodolala spomienkam...

Děvčata , to už je tolik let, že nemá cenu vzpomínat, byla to dobrá doba - každá z nás řekla, napsala a pak jsme tzv. hodily řeč, co je doma, co venku, co sousedi atd. atd., také se komentovaly recepty - to bude dobré, tam bych přidala - tam zase ubrala - nikdo nebyl arogantní , nepříjemný - jen slušný komentář, jo, to už není, ale může být, né ? Zase je pravda, že už hodně těch "starousedlíků" zde není, ale to přece nemůže být problém, vše jde dále, tak vyzkoušíme i posouvat zdejší recepty, já si osobně myslím, že naši bývalí (starousedlíci) se k nám přidají, no - nevím - nevím , uvidíme :-K, ale jasně držím palce novým autorům receptů, ale jak už bylo uvedeno - kopírovat, dávat to, co je zde už xxxx, to není dobré pro tuto stránku, chci poděkovat osobně "moderátorkám", protože, co zde je někdy publikováno (než to děvčata projedou), tak to je ......:-//, jinak hezký den, u nás bouří , takže se těším do pelechu, zdravím :-K

zizala: minule som si napr. pozerala krásne Iljušine fotky...prišlo mi veľmi smutno.

magdalenka: Aha, Ty myslíš takové ty úplně staré doby, kdy tu byla Eliza, Merylas a podobně. Tak to potom souhlasím. Já jsem měla na mysli dobu pozdější, na té vidím jen málo pozitivního.

Te, kdo se ohání slovem cenzura, asi neví, co skutečně znamená.

magdalenka: Pěkně jsi to napsala:yes:. Já to vidím stejně.

Na rozdiel od žížaly, ja spomínam na staré časy v dobrom...na výrazné osobnosti, na originálne a netradičné recepty . Dnes sa valia opakovačky, je to jedno, že sú tu 20 krát, duplikáty nevadia. Často sa neoplatí kliknúť na nový recept, síce má krásnu fotku, ale to je všetko...Poradie "Najlepší recepty" je smiešne každému, kto má v kuchyni trochu odvarené.
Na Pokece sa človek kedysi v hociktorú dennú či nočnú hodinu zabavil...boli tu aj škaredé výstupy a spory, samozrejme, ale aj v bežnom živote sa to stáva. Povahu človek ťažko zaprie.
TR prešli vývojom, čo je asi tiež normálne. Ale z nich nich zmizla "človečina" . Som im však vďačná za to, že som sa tu veĺa naučila, ale hlavne, našla veľa príjemných ľudí, kvôli ktorým sa sem vraciam. Napriek tomu, že sa s nimi môžem baviť aj inde.
Cenzúru nevidím, mazanie vulgárnych a sprostých komentárov vítam, tak isto presúvanie diskusie spod receptu - ako teraz.
Moderátorky obdivujem.

Vidím, že diskuze se rozvinula. Téma palce se občas zmiňují, ale je to jen a jen o příklonu k autorovi. O receptu nevypovídá naprosto nic. Minulé časy jsou v nenávratnu, bohužel. Je několik momentů, které se asi nesrovnají. Sama vzpomínám, jak dříve jsem na stránky chodila i 4x za den, dnes stačí občas a mrknout. Nic nového, pořád dokola opakující se, jen s kosmetickou úpravou o nějaké kuličky koření, jiné zeleniny nebo tvar formy při pečení apod. I vaření má své limity - vše už bylo objeveno. Normální, sebekritický, dospělý člověk by přidal fotku a v komentáři sdělil ten rozdíl, který udělal. Tady se mě jeví, že řada lidí si léčí mindráky /nebo si zde vytváří tzv. vlastní kuchařku/ a valí 150x opakovaný recept pořád dokola jen např. v jiném tvaru. Osobně to považuji za nesmírně trapné. Nemluvě o starých klasických, všeobecně známých. Domnívám se, že normální topáci jsou "znechuceni" a proto se nepíší moc komentáře.
Dávno jsem bojovala za čistotu receptů tzn. neopisovat - nekopírovat z jiných webů nebo tzv. veškeré blafy překládat ze zahraničních, protože ovládám angličtinu. Tím docela vynikají novější autorky podle neznámých nicků. Takové přetahování považuji za hodně zvrácené /jsou to hodně recepty bez fotek/ a mé nátuře vyloženě odporné, považuji za zlodějinu. Tehdy se nějak můj návrh neujal, dál jsem neřešila. Respektuji názory ze všech stran. Další hrůza, co pozoruji, je to názvosloví. Nechápu myšlení autora, který /asi aby byl zajímavý a upoutal/ vymyslí "úžasný " titulek. Někdy zůstává rozum stát a o hledání v tom počtu lze docela pochybovat.
Ještě poslední takové ty bombastické výkřiky do tmy o dokonalosti něčeho, co je 20-30 let staré už nechápu vůbec. Dříve byly topky pro mně srdcová záležitost, dnes s výjimkou řady přátel z topek je beru jako běžný internetový web.
O zmiňované cenzuře pochybuji, nevšimla jsem si a přetahovat do diskuze komentáře, které s receptem nesouvisí považuji za správné. Taky by si měl každý uvědomit, že když píše recept - svoji prezentaci, měl by si dát záležet !!! Odfláknutých receptů se vyskytovalo v posledním roce dost. Pravopis je stejně důležitý jako přidávaný recept ! Práce moderátorek si velmi cením, je to od nich obětavost dělat něco pro další-cizí lidi a za to si rozhodně zaslouží naše uznání.:-K

Casino je jeden z mala, ktery upozorni na nelogicnosti a chyby v receptu. Vyzkousi a napise jak dopadl.

toprecepty.cz: To nejde napsat jen tak v "kostce". Museli byste tady víc být, sledovat dění tohoto portálu. Nejde jen tak na někoho ukázat a říct "to je viník"!!! V podstatě je tady klid. Takový nějaký nudný klid. Nikdo nic nekomentuje raději ze strachu z diskuze, která by vznikla. Nikdo se nechce hádat, nic vysvětlovat. Přidá se recept, čeká se na nějaké reakce, zda se líbí, nelíbí, na email nic nechodí a najednou zjistíte, že jste bez jediného komentáře v TOP 10 .. Já nevím, je to normální? Já měla kdysi za to, že lidé se tady chodí i bavit. Dnes, jak píše hosta se každý baví spíš na sociálních sítích. Není to škoda?? Jak někdo může napsat, že je tady klidněji a vlídno? :-Q. Já tady cítím neskutečnou nervozitu :-!:-!. :-!:-! Někdo napíše recept, třeba ne zcela srozumitelný a lidé se raději neptají na nic. Ale rozhodně přiběhne vše znalý casino většinou zesměšnit toho vkladatele receptu a zase se táhne diskuze vlastně o ničem. Ne každý rozumí tomu, co casino píše a tak raději neodpovídá a pak dostanu zprávu na FB "víš co, já už tam nejdu, udělal ze mne úplného debila, mám toho dost" (myšleno casino) .. A nikdo, ani vy, ani moderátorky neuděláte vůbec nic, abyste ho mírnili. Protože ten člověk se vulgárně nevyjadřuje, že jo?? A ti, co si říkají vzdělaní lidé z toho mají legraci. Mezi řádky se vždy najde nějaký ten vysmátý smajlík, jak to těm idiotům zas ten člověk natřel. ALE!!! Tohle ani náhodou není jen o casinovi :-!:-!. Musíte sledovat svůj portál, abyste pochopili, kde je pes zakopaný. Ne jednou za měsíc, za týden..každý den.

I já budu opravdu MOC rád za KONKRÉTNÍ příklady cenzury na Topreceptech, mantinelů, plotů ... a to jak aktuálních tak i z minulosti. Prosím, dejte mi nějaké příklady, ať můžeme pracovat s konkrétními případy. Často od někoho tato slova slyším, ale že by se skutečně děly nevím. Pokud toto chceme zlepšit, napište mi klidně prosím soukromou zprávu.
Já sám jsem dříve občas napsal někomu, že jeho komentář nepovažuji za uplně vhodný. Ve většině případů ale šlo o situaci, kdy někdo uplně nový vloží svůj první recept, těší se na reakce a jako první mu někdo napíše veřejný komentář "Laskavě si oprav hrubou gramatickou chybu ve slově ....... " V takových případech jsem jen žádal o více pochopení a shovívavosti, než prvním komentářem odradit někoho nového, kdo by mohl inspirovat svými recepty spoustu lidí.

srettka: Nevím, asi ti stále nerozumím, i když o tvém dobře míněném uvažování nemám žádné pochybnosti. Já si nevybavuji peskování, ploty, nesvobodu - jistěže v komentech někdo něco vypustil a druhý se do něj dal ... ale to není nesvoboda, to nikdo "shora" přece nikdy nelimitoval, to byly ty běžné handrkovanosti. Je cenzurou přesunutí takových diskuzí od receptu? Jaké mantinely? Fakt nevím co konkrétně myslíš, krom moderátorek (některé možná kdysi nebyly "nejcitlivější") nikdo do ničeho nezasahuje, nevybavuji si situaci, kdy by někdo někoho nějak usměrňoval, že tohle nesmí atd., max. zazní "tohle sem už nepatří, přesunuje se" - tak nevím, co je ta cenzura, která je tady čas od času zmiňovaná a já (možná díky vlastní nechápavosti) marně přemýšlím, co se tím myslí.
Možná jsou jen lidi obecně mrzutější, naštvanější, rozčarovanější, možná to souvisí i se stavem společnosti obecně a topky se s tím jen vezou

hosta: Tak to jsi mě špatně pochopila. Ja si vážím práce moderátorek, v podstatě není co závidět. Ale není to přece jen o nich. Jde o celkové topky. Dost lidí se raději i zdrží jakéhokoliv komentáře. Rozumím tomu, že když se to zvrhne v psaný a nekočírovaný konflikt, že je třeba zasáhnout. To je pochopitelný. V podstatě ani nejde vlastně o poslední čas. Je to déle, co se něco zlomilo a najednou zmizela taková ta spontánnost, otevřenost a pozitivní duch. Pořád někdo peskoval skrz komentáře, jak mají vypadat a co se má psát a co se zase psát nemá. Lidé se začali vytrácet a někteří to zabalili úplně. Chybí mi tu něco jako svoboda. Ne anarchie, ale fakt taková ta svoboda. Pravidla tu byla a jsou. Ale z mantinelů se staly vysoké ploty, mezi kterýma se už tak dobře nedýchá a nevegetuje. Možná má někdo pocit, ze TEĎ je to lepší. Já to tak ale necítím.

srettka: Cenzura? Čemu říkáš cenzura? Tomu, když se výjimečně smaže vulgární komentář? To se stane v průměru jednou za půl roku. Nebo když se přesune diskuze, která se ani trošku netýká receptu, který poškozuje (tahle je toho příkladem)? Nebo tomu, když se hrubými chybami a formulačními nesmysly hemžící přidávané recepty opraví do koukatelné podoby? Za moderátorky (a mluvím i jménem Cathleen) se cítím takovýmto názorem dost rozčarovaná a dotčená. Snažíme se, asi víc než kdysi, dát stránkám jen trošku úhlednější kabát, obsahu se nikdo ani trochu nedotýká. Mluvit o cenzuře považuji za zavádějící, nespravedlivé a za kritiku moderátorek, které mají jen práci a nic než práci.
Jistěže boom vaření má svoje limity, jak chceš po deseti letech udržet kouzlo minulosti? Všechno se vyvíjí, i topky prošly svým vývojem, někdy k nim asi nebyl úplně nejcitlivější. Za těch deset let se lidé také víc, sice většinou virtuálně, poznali, z různých reakci si někoho víc a někoho méně oblíbili, tak jako v jakékoliv jiné komunitě. Z původního obecného zájmu o vaření se určitě vytvořily různé zájmové skupinky, mající k sobě blíž, víc si mají co říci ti povídavější, víc babičky, víc zas lidi nějak zdravotně limitovaní, víc možná ti, kteří se poznali i osobně - prostě to má vývoj, jako v celé lidské společnosti. Spousta lidí se díky své komunikativnosti víc spřátelila, se dál baví soukromě spíše na sociálních sítích, další, kteří chodili se srdíčkem na dlani a občas se jim to nevyplatilo a přes tu dlaň dostali, se stáhli, protože si uvědomili, že co je jednou napsáno, může číst kdokoliv... atd... Po těch deseti letech každému přibyly roky, různé osobní nebo zdravotní starosti, ambice - spousta těch, po kterých smutníš, se dál prezentuje na osobních stránkách, kde mohou, oproti těmto veřejným, více ovlivňovat obsah. Všechno, co je nové, vypadá zpětně lepší, je v tom i kus nostalgie za ubíhajícím časem. Pohoda babiččiny kuchyně byla jen vnějším vnímáním stavu, který se zákonitě vyvíjí - a neříkám, že vždy k lepšímu. Čas utíká všem stejně - topkám i nám.

srettka: Díky, napsala jsi to i za mně :-K

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek