Hit letošního léta: Na nepečenou bábovku troubu nepotřebujete! Stačí jen forma a malý kastrůlek
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 12 minutami
„Brusinky“ Martina68, 28. 1. 2025 19:21
„pomazánka a težké mixováni“ Martina68, 28. 1. 2025 19:16
Poslední příspěvky
„Jajajajaapaja: máš to moc krásný, hned bych si dala.😋 …“ MarcelaPa, před 12 minutami
„Jajajajaapaja: myslím si, že je to jen o dochucení, ale to…“ tara23, před 1 hodinou
„tara23: ten neumím, kdysi jsem ho zkoušela - nedopadl moc…“ Jajajajaapaja, před 1 hodinou
2. 6. 2018 16:42
1. 6. 2018 13:00
1. 6. 2018 09:39
1. 6. 2018 08:55
1. 6. 2018 08:34
Te, kdo se ohání slovem cenzura, asi neví, co skutečně znamená.
1. 6. 2018 05:04
1. 6. 2018 04:22
Na Pokece sa človek kedysi v hociktorú dennú či nočnú hodinu zabavil...boli tu aj škaredé výstupy a spory, samozrejme, ale aj v bežnom živote sa to stáva. Povahu človek ťažko zaprie.
TR prešli vývojom, čo je asi tiež normálne. Ale z nich nich zmizla "človečina" . Som im však vďačná za to, že som sa tu veĺa naučila, ale hlavne, našla veľa príjemných ľudí, kvôli ktorým sa sem vraciam. Napriek tomu, že sa s nimi môžem baviť aj inde.
Cenzúru nevidím, mazanie vulgárnych a sprostých komentárov vítam, tak isto presúvanie diskusie spod receptu - ako teraz.
Moderátorky obdivujem.
31. 5. 2018 15:58
Dávno jsem bojovala za čistotu receptů tzn. neopisovat - nekopírovat z jiných webů nebo tzv. veškeré blafy překládat ze zahraničních, protože ovládám angličtinu. Tím docela vynikají novější autorky podle neznámých nicků. Takové přetahování považuji za hodně zvrácené /jsou to hodně recepty bez fotek/ a mé nátuře vyloženě odporné, považuji za zlodějinu. Tehdy se nějak můj návrh neujal, dál jsem neřešila. Respektuji názory ze všech stran. Další hrůza, co pozoruji, je to názvosloví. Nechápu myšlení autora, který /asi aby byl zajímavý a upoutal/ vymyslí "úžasný " titulek. Někdy zůstává rozum stát a o hledání v tom počtu lze docela pochybovat.
Ještě poslední takové ty bombastické výkřiky do tmy o dokonalosti něčeho, co je 20-30 let staré už nechápu vůbec. Dříve byly topky pro mně srdcová záležitost, dnes s výjimkou řady přátel z topek je beru jako běžný internetový web.
O zmiňované cenzuře pochybuji, nevšimla jsem si a přetahovat do diskuze komentáře, které s receptem nesouvisí považuji za správné. Taky by si měl každý uvědomit, že když píše recept - svoji prezentaci, měl by si dát záležet !!! Odfláknutých receptů se vyskytovalo v posledním roce dost. Pravopis je stejně důležitý jako přidávaný recept ! Práce moderátorek si velmi cením, je to od nich obětavost dělat něco pro další-cizí lidi a za to si rozhodně zaslouží naše uznání.
31. 5. 2018 13:48
31. 5. 2018 12:34
31. 5. 2018 09:35
Já sám jsem dříve občas napsal někomu, že jeho komentář nepovažuji za uplně vhodný. Ve většině případů ale šlo o situaci, kdy někdo uplně nový vloží svůj první recept, těší se na reakce a jako první mu někdo napíše veřejný komentář "Laskavě si oprav hrubou gramatickou chybu ve slově ....... " V takových případech jsem jen žádal o více pochopení a shovívavosti, než prvním komentářem odradit někoho nového, kdo by mohl inspirovat svými recepty spoustu lidí.
31. 5. 2018 08:59
Možná jsou jen lidi obecně mrzutější, naštvanější, rozčarovanější, možná to souvisí i se stavem společnosti obecně a topky se s tím jen vezou
31. 5. 2018 08:49
31. 5. 2018 08:26
Jistěže boom vaření má svoje limity, jak chceš po deseti letech udržet kouzlo minulosti? Všechno se vyvíjí, i topky prošly svým vývojem, někdy k nim asi nebyl úplně nejcitlivější. Za těch deset let se lidé také víc, sice většinou virtuálně, poznali, z různých reakci si někoho víc a někoho méně oblíbili, tak jako v jakékoliv jiné komunitě. Z původního obecného zájmu o vaření se určitě vytvořily různé zájmové skupinky, mající k sobě blíž, víc si mají co říci ti povídavější, víc babičky, víc zas lidi nějak zdravotně limitovaní, víc možná ti, kteří se poznali i osobně - prostě to má vývoj, jako v celé lidské společnosti. Spousta lidí se díky své komunikativnosti víc spřátelila, se dál baví soukromě spíše na sociálních sítích, další, kteří chodili se srdíčkem na dlani a občas se jim to nevyplatilo a přes tu dlaň dostali, se stáhli, protože si uvědomili, že co je jednou napsáno, může číst kdokoliv... atd... Po těch deseti letech každému přibyly roky, různé osobní nebo zdravotní starosti, ambice - spousta těch, po kterých smutníš, se dál prezentuje na osobních stránkách, kde mohou, oproti těmto veřejným, více ovlivňovat obsah. Všechno, co je nové, vypadá zpětně lepší, je v tom i kus nostalgie za ubíhajícím časem. Pohoda babiččiny kuchyně byla jen vnějším vnímáním stavu, který se zákonitě vyvíjí - a neříkám, že vždy k lepšímu. Čas utíká všem stejně - topkám i nám.
31. 5. 2018 07:48
Předchozí 1 2 3 4 Další