Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Kvalitní hovězí maso nepotřebuje žádnou složitou přípravu ani hromadu dalších přísad. Dáte-li si záležet, odmění se vám lahodnou chutí. V jednoduchosti je krása, tím se řídily už naše babičky, když připravovaly hovězí maso ve vlastní šťávě.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 033 kJ / 486 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,97 g |
Tuky | 42,42 g |
Vláknina | 11,34 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 815 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 18,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, okraje nařízneme, aby se plátky při tepelné přípravě nekroutily.
Krok 2: Maso osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a obalíme v hladké mouce.
Krok 3: Nakrájíme nadrobno cibuli, slaninu a česnek.
Krok 4: V hrnci rozpálíme olej, plátky zprudka opečeme po obou stranách a vyjmeme z oleje.
Krok 5: Ve stejném tuku orestujeme cibuli a slaninu, nakonec přidáme česnek. Ten orestujeme jen krátce.
Krok 6: K tomuto základu pak vrátíme maso, malinko ho podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.
Krok 7: Plátky podáváme s vypečenou přírodní šťávou, již nezahušťujeme. Nejlepší přílohou je rýže.
Zveřejněno 10. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/00AK
Moje poznámka
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/00AK
Nejnovější recepty
Jehněčí válečky pečené v kapustě
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí kůže plněná nádivkou
Přidáno před 11 hodinami
Jednohubky s vajíčkem, salámem a ředkvičkou
Přidáno před 11 hodinami
Jarní, levná vajíčková pomazánka
Přidáno před 11 hodinami
Hrášková polévka s lososem a slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno 12. 3. 2025 20:22
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makový (ořechový) závin od Lidušky
tiborbarsony před 14 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Eranis před 19 minutami
Celerovo - sýrové placičky
Kucharice před 26 minutami
Kotletky z krkovice na zelenině v balkánském stylu
Sahula před 6 hodinami
Ořechový řez z jednoho vejce
Evakuace před 8 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
gatear před 10 hodinami
Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem
Radek2112 před 11 hodinami
Kapustový prejt
Stepkavera před 11 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Sahula před 11 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
lendlova.j před 11 hodinami
Tématické fráze:
hovězí na šťávě,
hovězí ve vlastní šťávě,
hovězí plátky,
hovězí maso na šťávě,
hovezi ve vlastni stave recept,
hovězí maso ve vlastní šťávě,
hovězí plátek,
recepty hovězí maso plátky,
hovězí plátky recept,
hovězí s rýží,
recepty na hovězí plátky,
hovězí plátky recepty,
recept na hovězí plátky,
maso na štave,
hovězí maso ve vlastní šťávě recept,
přírodní hovězí plátky,
dusene hovezi,
přírodní hovězí plátek,
hovezi platek na stave,
hovězí na šťávě recept
Suroviny:
plátek hovězí,
mouka hladká,
cibule,
česnek,
slanina uzená,
tymián,
pepř mletý,
sůl,
olej
Komentáře (21)