Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Barackova pochoutka

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HankaPu HankaPu

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 240 kJ /
535 kcal
Bílkoviny102,86 g
Tuky6,82 g
Vláknina7,66 g
Cholesterol 212 mg
Sodík 221 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy13,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na olivovém oleji zpěníme rozkrájenou cibuli, česnek a zelený pepř. Krok 2: Přidáme hovězí nebo krůtí mleté maso, chilli, sůl, pepř, kmín, oregano, kurkumu, bazalku, červený vinný ocet a loupaná rajčata. Krok 3: Necháme povařit, dokud rajčata nepustí šťávu. Krok 4: Nakonec přidáme plechovku červených fazolí a pár minut ještě povaříme. Podáváme s rýží .

Zveřejněno 13. 8. 2009

Poznámka autorky HankaPu

Zdroj: - výstřižek z novin - myslím , že z MF Dnes, kde osobní kuchař Baracka Obamy při návštěvě Prahy uvedl, že toto je nejoblíbenější jídlo Baracka a uvedl i recept.

Barack to má rád s rýží, my zase s těstovinami. Bohužel, mojí oblíbenou bazalku jsem tam zapomněla dát.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barackova pochoutka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E9y0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barackova pochoutka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E9y0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

:yes: super recept, jdu nato ;-)

Kari Rins 29. 8. 2012 17:16
JankaUK: jo, taky bych řekla, že to bude Chilli con carne a nejlepší je stejně s (kvalitní!!) rýží ;-) ;-)

Právě jsem vyzkoušela. Je to moc dobré a rychlé. Čerstvá rajčata jsem nahradila plechovkou drcených, pro plnější chuť vmíchala kousek kvalitní čokolády a před servírováním s těstovinami jsem navrch nastrouhala sýr. :yes:

Jo jo, je to mňamkózní záležitost.

povedala by som,ze je to recept na chilli con carne

:yes::yes:

:yes:+

Chystam se to uvarit priteli, ktery se hladovy vrati z prace. Snad Barack nezklame ;-)

Hani, fotky hezké, popis receptu inspirující, ale má cenu dávat detaail jedné a téže fotky? ;-)

Tématické fráze:
pochoutky z mleteho masa, krůtí mleté maso, pochoutka z mletého masa, mlete maso recept, kruti mlete, recept mlete maso, krůtí mlete maso recepty, mlete kruti maso recepty, mleté maso krůtí, mlete ma, recepty pochoutky, pochoutky z mletého, krůtí mleté-recepty, maso recept, krůtí mleté maso recept, pohostení z mleteho masa, pochoutka, pochoutky z masa, pochoutky recepty, recepty z krůtího masa

Suroviny:
maso hovězí, fazole červené, cibule, česnek, ocet vinný červený, rajče loupané, chilli, pepř zelený, olej olivový, koření oregáno, kurkuma, bazalka čerstvá, sůl, pepř, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu