Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí roštěná na česneku

Hodnocení receptu je 4,8 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 65 min

75 min (10 min příprava + 65 min tepelná úprava)

Hovězí roštěná na česneku je další česká klasika, kterou nejčastěji servírujeme se špenátem a bramborovým knedlíkem. Máme pro vás jednoduchý recept na měkké maso se šťávičkou, které při hezkém servisu obstojí i na svátečním stole.

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 364 kJ /
2 238 kcal
Bílkoviny173,27 g
Tuky165,80 g
Vláknina6,02 g
Cholesterol 615 mg
Sodík 450 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy12,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěnou roštěnou nakrájíme na plátky, rozklepeme a osolíme. V kastrolu rozpálíme olej, opečeme na něm plátky masa z obou stran, vyjmeme je a dáme stranou. Krok 2: Na rozpáleném oleji po mase zpěníme na jemno nakrájenou cibulku a ihned vložíme maso zpět, přidáme nasekaný česnek a část másla. Krok 3: Až se máslo rozpustí, podlijeme vodou tak, aby bylo maso akorát zakryté, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka. V průběhu dušení, pokud je třeba, doléváme vodu. Krok 4: Na závěr zjemníme druhou částí másla.

TIP: Dělení hovězího masa. Přední bývá šťavnatější, zadní libové

Zveřejněno 17. 2. 2008

Poznámka autora toprecepty.cz

Podáváme se špenátem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí roštěná na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PYl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí roštěná na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PYl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Milan: dekuji Vam za odvahu privest recept na spravnou kolej. Neveril jsem vlastnim ocim jake nehorazne blbboviny dokazi lide zplodit a navic se i odvazi to publikovat. Blba basnicka se nemusi libit nikomu ale nikoho to nestoji cas a penize za potraviny. Rostena neni zrovna levne maso (ani zde v USA). Zabrousil jsem na ceske recpty protoze maji spravne omacky a tradicni postupy. Ale vidim ze tady posledni dobou publikuji osoby, kterym bych nesveril uvarit caj. (pokud bych v nem nechtel barvit velikonocni vejce).

roman čierny 18. 4. 2015 18:01
Milan: mate naprosto pravdu:yes:

Tohle je skutečně neuvěřitelné!! Pokud chcete svůj pokrm prezentovat, změňte název třeba na "Hovězí plátek v mastné žluté vodě s kousky cibule". Proboha pokud někdo vaří Hovězí roštěnou na česneku, musí nejprve vědět, jak se to dělá. Váš výtvor na másle, bez špetky koření musí chutnat neuvěřitelně a v restauraci bych to kuchaři asi hodil na hlavu. Roky a roky má toto jídlo základní postup přípravy a druhu koření bez kterého se to neobejde.
U hovězího masa a přípravy omáček zapomeňte na máslo. Základ je vždy na sádle nebo uzeném špeku. Pokud chcete vařit "dietně" tento pokrm vynechte. Maso se naklepe, osolí, opepří a posype hladkou moukou. Pak se orestuje. Po vyjmutí se na tuku osmaží cibule do zlatova se třetinou česneku, na to se vloží maso. Potom cca 25 min trvá, než se postupným odsmažováním rozpustí cibule a vznikne hnědá hustá omáčka. Přidá se druhá třetina česneku, podlije se vývarem a dusíme maso do měkka. Když je maso měkké přidáme poslední třetinu česneku, lžičku Wonchestru a dovaříme ta 10 min. Omáčka je tmavě hnědá, střední konzistence bez náznaku oddělování tuku od základu. Omáčku lze případně dohustit lžící tmavé jíšky.

Gába:
Myslím,že je uplně fuk kdo vymyslel recept.Ani Kluci v akci nejsou vynálezci:-)) .Jde o šikovnost kuchaře,ne receptu.Pokud se někomu jidlo podařilo tak to dá do receptů ostatním pro inspiraci.Tak bych to viděla i tady.když se Vám něco podaří,ráda se jistě také podělíte a nebudete pátrat jestli to už někdo nevymyslel před Vámi.;-)

Tekhle dělám roštěnou už několik let.To kluci v akci byli ještě na houbách.:-D:-D

mňamka :-)

Vůbec mně nevadí,že recept je opsán,proč to tu řešíte?Hlavně že je to mňamka a už vařím,doufám,že bude pochvala i doma od rodiny.Určitě dochutím nakonec česnekem,ten máme rádi,špenát uvařím,sehnala jsem baby špenát,ještě jsem nikdy s lístečků nedělala,tak se snad zadaří:-D

Dobrý den,
tak jsem hledala recept na roštěnou a narazila jsem i na tento. Jen chci říci, že to určitě nebude recept z vlastní hlavy, protože přesně takto je recept uveden na stránkách KLUCI V AKCI. Ani se autor nenamáhal změnit formulaci receptu ;-)
Tak jen aby tu bylo všem jasno a nehodnotila se šikovnost autora, když on autorem receptu není:-/
www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/207562221900031/?deid=1137&recept=353
...ale teď jsem si všimla, že už to tu někdo napsal, že to je opsané ;-)

ukládám do oblíbených a určitě vyzkouším :-)

Dnes vařím k večeři tak snad jídlo bude obdivováno ale už jen dle vůně vynikající.:-D

Tuhle klasiku máme moc rádi:yes::yes: +

Haňulinka 21. 8. 2010 12:48
Úžasné,dlouho jsem hledala recept,který by chutnal stejně jako od táty,našla jsem ho a děkuji:-K

Vcera bylo k obedu i se spenatem ... bylo to naprosto vyborne, nic jsem nemusela pridavat, dochucovat... Veliky bodik uz je tam !!!! :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Včera bolo k obedu,trochu som to ešte ochutila horčicou a vegetou,zdalo sa mi to dosť nevýrazné,ale to maslo tam spravilo výbornú,jemnú chuť,tak z toho nakoniec vyšiel parádny obed:-p:yes:Pridala som pár šampiónov.

Plátky jsem trošku popepřila,malinko přisolila omáčku,přidala víc česneku.Podávala se špenátem a br.knedlíkem.Omáčka byla úžasná.:-p

Načíst další komentáře (6)

Tématické fráze:
roštěná recept pohlreich, roštěná recept, rostenky z hoveziho masa, roštěná z hovězího masa, roštěná, hovězí stroganoff kluci v akci, hovězí roštěnky, hovězí maso recepty, znojemská hovězí pečeně pohlreich, hovězí roštěnky kluci v akci, pečené hovězí maso na česneku, roštěná recepty, roštěnky na česneku, recept roštěná, hovězí maso na česneku se špenátem, roštěná pečená v troubě, recepty rostena, vídeňská roštěná kluci v akci, recept na roštěnou, roštěnky z hovězího masa pohlreich

Suroviny:
roštěnec hovězí vysoký, česnek, cibule, olej, máslo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu