Okurky velmi dobré
Zavařené okurky patří do každé správné české domácnosti. Vyzkoušejte tyto, a možná už jiné nikdy dělat nebudete. Jsou malé, křupou a nálev je výborný. Na rozdíl od kupovaných jsou bez chemie a díky česneku se nikdy nezkazí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 208 kJ / 50 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,41 g |
Tuky | 0,21 g |
Vláknina | 4,53 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 45 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 9,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na dno každé sklenice dáme cukr, sůl, koření a ocet.
Krok 2: Poté rovnáme okurky, které prokládáme zeleninou, koprem a listem.
Krok 3: Až máme sklenici plnou, zalijeme ji horkou vodou, zavíčkujeme a narovnáme do zavařovacího hrnce.
Krok 4: Přivedeme k varu a od té doby sterilujeme pouhých 5 minut při 100 °C.
Krok 5: Vytáhneme a po vychladnutí otočíme dnem vzhůru. Takto necháme sklenice do rána stát a druhý den je otočíme zpět a uložíme.
Zveřejněno 19. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Okurky velmi dobré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkjm
Moje poznámka
Okurky velmi dobré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkjm
Nejnovější recepty
Boží milosti
Přidáno před 7 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 9 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 17 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 17 hodinami
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno 19. 4. 2025 22:07
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 2 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 4 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 4 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 4 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 5 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 6 hodinami
Mazanec pro Irenku
MirkaTioka před 6 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
alena.sam před 7 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
zizimar před 8 hodinami
Tématické fráze:
lak na okurky,
výborný lák na okurky znojemský,
dobrý nálev na okurky,
výborný lák na okurky,
lak na znojemske okurky,
recepty z okurek,
jak dlouho vařit okurky,
nálev na okurky s cukerinem,
lák na okurky do sklenice,
zaváření okurek,
recept na znojemské okurky výborné,
nálev na okurky přímo do sklenic,
lák na okurky bez vaření,
nálev na znojemské okurky,
okurky,
vyborny nalev na okurky,
nálev na okurky do sklenice,
lak na okurky s cukerinem,
znojemský lák na okurky,
recept na lák na okurky
Suroviny:
mrkev,
křen,
cibule,
koření hřebíček,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
skořice celá,
kopr,
česnek,
semínka hořčičná,
cukr krystal,
sůl,
ocet
Komentáře (50)