Zelná polévka s klobásou
Na voňavé a chutné zelňačce s klobásou si rád pochutná každý hladový strávník. Vydatná hustá polévka skvěle zasytí, takže dovede plnohodnotně zastoupit hlavní chod. Pro zjemnění chuti ji můžeme doplnit ještě lžící zakysané smetany.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 085 kJ / 259 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,98 g |
| Tuky | 1,27 g |
| Vláknina | 19,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,02 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 42,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelí překrájíme na menší kousky a klobásy na kostičky.
Krok 2: Nakrájené brambory osolíme a dáme samostatně s kmínem vařit do části vody. Brambory musí být zcela ponořené.
Krok 3: Nakrájené zelí vaříme zvlášť v další části vody s bobkovým listem a pepřem zhruba 30 minut.
Krok 4: Mezitím na másle s trochou oleje opečeme klobásu, přidáme cibulku a nakonec i mouku a uděláme jíšku. Ke konci vsypeme mletou papriku, jíšku promícháme a za stálého prošlehávání zalijeme zbytkem připravené studené vody.
Krok 5: K této zředěné jíšce přelijeme celý obsah hrnce se zelím a nescezené, uvařené brambory a vše ještě chvilku provaříme.
Krok 6: Zelňačku s klobásou můžeme nakonec zjemnit zakysanou smetanou.
Zveřejněno 15. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelná polévka s klobásou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QnE7
Moje poznámka
Zelná polévka s klobásou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QnE7
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 16 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 20 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 5 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 7 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 7 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 7 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 7 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 8 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 8 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 9 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 9 hodinami
Tématické fráze:
zelná polévka,
zelna s klobasou,
polévka zelňačka s klobásou recept,
polevka zelnacka,
zelna polivka,
polévka zelňačka s klobasou,
zelňačka z kyselého zelí s klobásou,
zelňačka polévka s klobásou,
zelňačka polévka recepty,
recept na zelňačku s klobasou,
zelná polévka recept,
zelná polévka s klobásou a smetanou,
recept na zelnou polévku,
polivka zelnacka,
slovenská zelná polévka,
nejlepší polévky recepty zelňačka,
polévka se zelím a klobásou,
polévka zelnačka recept,
recept na polevku zelnacku,
polévka zelná
Suroviny:
zelí kysané,
brambory,
klobása,
cibule,
voda,
pepř černý,
paprika sušená sladká,
bobkový list,
kmín drcený,
sůl,
mouka hladká,
máslo,
olej,
smetana zakysaná
Komentáře (50)
No, já si do velmi podobné zelňačky také dělám vlastní klobásky: http://www.toprecepty.cz/recept/42033-caba/
nemusi se vařit brambory zvlášť a dát je tam i se slupkou,samozřejmě omytou - teď jsem ji dovařil všem moc chutnala ,jednoduché a rychlé
Dovolím si přidat fotku